Fíkovník banyán (Ficus benghalensis) 5 semen

Fíkovník banyán je majestátní strom s úchvatným kořenovým systémem a exotickým vzhledem. S tímto okouzlujícím stromem si do interiéru můžete vnést kousek tropického pralesa.Více informací

54 Kč
48 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Fíkovník banyán - Ficus benghalensis - 5 semen

Fíkovník banyán je strom pocházející z jihovýchodní Asie, konkrétně z oblasti Indie, Bangladéše, Srí Lanky, Nepálu a dalších okolních zemí. Tento strom je známý svou charakteristickou formou růstu. Má tendenci vytvářet velmi rozsáhlé kořeny, které vyrůstají z jeho větví směrem k zemi, a když dosáhnou země, zakoření a vytvoří tak nový kmen ve tvaru stromu. Tato zvláštnost vytváří dojem, že jeden strom je schopen pokrýt velkou plochu. Obvykle je však takový strom vlastně celou kolonií stromů pohromadě. Fíkovník banyán je také důležitou součástí místních kultur a náboženství v oblasti svého původu. V některých kulturách je považován za posvátný. Jeho kořeny a listy se tradičně využívají v lidovém léčitelství

Fíkovník banyán

Fíkovník banyán: Popis vzhledu rostliny 

Fíkovník banyán impozantní strom s pozoruhodným vzhledem. Může dorůst výšky až 15-25 metrů. Kmen tohoto stromu je robustní a vzpřímený. Jeho nejvýraznějším znakem jsou jeho vzdušné kořeny. Vyrůstají z větví směrem dolů k zemi, kde mohou zakořeňovat a vytvářet nové kmeny. Listy jsou střídavé, jednoduché a lesklé. Jsou eliptické a dosahují délky asi 20 cm. Barva listů je mírně zelená, ale může se lišit v závislosti na podmínkách pěstování. Květy fíkovníku jsou malé a nenápadné, často skryté uvnitř kulovitých plodů. Celkově je fíkovník banyán působivý strom s krásně rozvinutým kořenovým systémem a vznešeným vzhledem. Jeho schopnost vytvářet vzdušné kořeny mu dodává na jedinečnosti a půvabu.

Fíkovník banyán

Jak pěstovat fíkovník banyán?

1. Příprava půdy: vyberte vhodný substrát pro klíčení semen. Ideální je směs rašeliny, perlitu a zahradní zeminy, která zajistí dobrou drenáž a výživu klíčících semen.

2. Klíčení semen: semena můžete na několik hodin namočit do vody, aby změkla a urychlila se jejich klíčivost. Poté je můžete položit na povrch substrátu a jemně je zasypat vrstvou zeminy.

3. Vytvoření vlhkého prostředí: po výsadbě semen je vhodné vytvořit vlhké prostředí, například zakrytím nádoby plastovou fólií nebo sklem. To pomůže udržet kolem semen stálou vlhkost a podpoří klíčení.

4. Teplota a světlo: udržujte v nádobě s klíčícími semeny teplotu kolem 25-30 °C a zajistěte jim dostatek světla, ale chraňte je před přímým slunečním zářením.

5. Péče o sazenice: jakmile semínka vyklíčí a vytvoří první lístky, můžete z nich odstranit plastovou fólii nebo sklo, abyste rostlinám usnadnili adaptaci na běžné prostředí.

6. Přesazování: jakmile rostliny dostatečně zesílí, můžete je přesadit do větších květináčů a podle jejich růstu postupně zvětšovat velikost květináče.

Parametry a specifikace

DruhFíkovník
Druh exotických rostlinTeplomilné, Okrasné, Listnaté stromy
Výška vzrůstuGigantické stromy, Velké stromy
PěstováníVe stínu, Venku
Vhodné proPokročilé
Od A do ZF

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-