Fuchsie bolivijská červená (Fuchsia boliviana 'Red') cca 15 semen

Fuchsie bolivijská je pozoruhodný keř, který vyniká svým vzhledem a květy. Je oblíbenou ozdobou zahrad i interiérů díky svému vzpřímenému růstu a atraktivním květům. Více informací

69 Kč
62 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Fuchsie bolivijská červená - Fuchsia boliviana 'Red' - cca 15 semen

Fuchsie bolivijská pochází z Jižní Ameriky, především z Bolívie a severního Chile. Fuchsie bolivijská je oblíbenou rostlinou mezi zahrádkáři a milovníky květin, protože její květy jsou velmi výrazné a esteticky atraktivní. Rostlina dává přednost vlhkému a mírně zastíněnému prostředí, a proto se často pěstuje jako okrasná rostlina ve venkovních zahradách nebo jako pokojová rostlina v květináčích.

Fuchsie bolivijská

Fuchsie bolivijská červená: Popis vzhledu rostliny

Fuchsie bolivijská je působivý keř, který zaujme svým vzhledem i květy. Může dorůst do výšky 2 až 3 metrů, a pokud je pěstována v dostatečně prostorném a vhodném prostředí, tak i do větší výšky. Listy fuchsie bolivijské jsou střídavé, jednoduché a podlouhlé. Obvykle mají tmavě zelenou barvu a mohou být pokryty jemnými chloupky. Květy jsou bezpochyby nejvýraznějším prvkem fuchsie bolivijské. Mají charakteristický tvar s dlouhými korunními lístky, které se na konci zužují. Květy bývají velké, často dosahují délky až několika centimetrů. Barva květů je červená, často se na ní objevují kontrastní proužky nebo skvrny. Celkový dojem z fuchsie bolivijské je okouzlující především díky kombinaci vzpřímeného tvaru keře, atraktivních květů a zelených listů. Květy tvoří výrazný kontrast s tmavě zelenými listy a jsou ideální pro oživení zahrady.

Fuchsie bolivijská

Jak pěstovat fuchsii bolivijskou?

1. Příprava půdy: zvolte dobře propustnou a vlhkou půdu. Můžete použít směs rašeliny a perlitu nebo jiný substrát vhodný pro klíčení semen.

2. Klíčení: semena mohou lépe klíčit, pokud jsou předem namočena na 24 hodin do teplé vody. Poté je můžete zasít do substrátu. Pamatujte, že semena fuchsie jsou velmi malá.

3. Výsev: semena se vysévají jen lehce na povrch, příliš hluboký výsev by mohl zabránit klíčení. Můžete je lehce zasypat vrstvou substrátu, ale příliš silné zasypávání se nedoporučuje.

4. Vytvoření vlhkého prostředí: po výsadbě semen půdu mírně navlhčete, ale úplně ji nezaplavte. Poté můžete nad pěstební nádobu umístit průhlednou plastovou nádobu nebo, abyste vytvořili vlhké mikroklima.

5. Teplota a osvětlení: květináč umístěte na stinné nebo polostinné místo při teplotě kolem 21-24 °C. Klíčení může trvat několik týdnů.

6. Péče o sazenice: jakmile se objeví první listy a rostliny jsou dostatečně silné, můžete je přesadit do samostatných květináčů s vhodným půdním substrátem určeným pro fuchsie.

7. Šetrné přesazování: fuchsie bolivijská je citlivá na přesazování, proto při přesazování dávejte pozor na její kořeny.

8. Zahájení pěstování venku: jakmile jsou sazenice dostatečně silné a je vhodné počasí, můžete je postupně začít přizpůsobovat venkovním podmínkám. Začněte postupně a rostliny chraňte před přímým sluncem a větrem.

Parametry a specifikace

DruhFuchsie
Druh exotických rostlinOkrasné
Výška vzrůstuPopínavé rostliny, Keře
PěstováníVenku, Ve skleníku, Na slunci, Ve stínu
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZF

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-