Gazania rigens/gazanie/je.sm

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Gazánie Mix

Gazánie jsou sluneční květiny. Letničky, které mohou ale i lehce přezimovat. Vhodné jak do záhonů, tak do truhlíků. Rostou do výšky 20 - 25 cm a v záhonech doslova září!  Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Gazania rigens - Mix

Gazánie patří k nejvděčnějším letničkám. Jejím domovem je jižní Afrika, kde se můžeme setkat až s dvaceti pěti druhy. Vytváří přízemní růžici laločnatých listů. Ty jsou nejčastěji na vrchní straně lesklé sytě zelené a na spodní straně plstnaté, stříbřitě bílé. Květy jsou velké na delších stoncích. Gazánie kvete od července do srpna. Květy jsou poměrně velké až 12 cm, mohou nést bílou, oranžovou, žlutou nebo růžovou barvu.Jsou velice dekorativní.

Gazánie se dobře hodí ke společným výsadbám, a to například v kombinaci s lobelkami, jiřinami zahradními, brachykome nebo s felicií kapskou případně s nestařcem americkým.

Jak pěstovat gazánie

  • Potřebují plné slunce, dokonce zvládnou i úpal. Při nedostatku slunečního svitu se neotevírají květy. Zálivku vyžadují střední, při pěstování v nádobě spíše mírnou. Dáváme pozor na přemáčení! Rostliny jsou tolerantní k chudší a suché půdě a nedostatečné zálivce. Odkvetlé květy odstraňujeme, rostlina opakovaně kvete. Rostliny zaléváme vždy ráno, aby listy přes den oschly. Zamezíme šíření houbových chorob na listech.

  • Semena vyséváme v březnu do pařeniště. Vyklíčí nám za týden až deset dní. Substrát je vhodný klasický výsadbový. Semenáčky udržujeme při teplotě 18°C.

  • Vhodný je vzdušný substrát s pH 5,5 až 6,5, který je bohatý na živiny. Při pěstování v nádobách je drenážní vrstva nutností.

  • Hnojivo aplikujeme v zálivce - vhodné je používat univerzální NPK hnojiva či hnojiva pro kvetoucí rostliny. Další možností je při okopávání zapravit kvalitní hlavně velmi doře rozložený kompost.

  • V příliš vlhkém prostředí rostliny zahnívají, trpí chorobami a velmi špatně kvetou. Mezi nejčastější choroby patří padlí či kořenová hniloba.

Parametry a specifikace

Druhgazánie
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-