Gerbera/gerbera/sm

pošli přes

Gerbera Mix

Gerbera je nejrozšířenější řezená květina na světě. Této květiny existuje až tisíce odrůd. Pěstujte si své vlastní na zahradě či v bytě! Více informací

60 Kč
54 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Gerbera - Mix

Původem jsou z oblastí jihovýchodní Afriky, Madagaskaru, oblastí od Indie až po Nepál a Čínu. Jsou to vytrvalé byliny s přízemní růžicí listů.Dorůstají výšky až 30 cm. Složené nebo jednoduché květy mají velké množství barev např. žluté, oranžové, červené, růžové, bílé. Kvete od května do srpna. Pěstování gerber je poměrně jednoduché. Pěstovat je můžeme i doma v květináči!

Jak pěstovat gerbery

  • V létě jim vyhovuje slunné a teplé místo v dobře větraném skleníku, v bytě u okna či na balkoně.Prospívá jim také letnění. Substrát by se měl udržovat stále mírně vlhký. Odstraňujeme odumřelé listy a odkvetlé květy . K úspěšnému přezimování a založení květů potřebují zimování na světlém stanovišti při teplotách kolem 10 ˚C. Zaléváme 1x týdně a nehnojíme. Každé dva roky rostliny přesazujeme.

  • Semena se vysévají na jaře do výsadbového substrátu a nechají se klíčit po dobu 14 dní. Teplotu po tuto dobu udržujeme v rozmezí 18 až 24 stupňů Celsia.

  • Rostlinám vyhovuje směs kompostové zeminy, rašeliny a perlitu v poměru 4:2:1 s přídavkem vápence. Výsledné pH by mělo být kolem 5–6,5. Před sázením zeminu nejprve sterilizujeme (mikrovlná trouba) a nebo převaříme. Na dně květináče vytvoříme pořádnou drenáž ze štěrku, keramzitu či střepů z hliněných květináčů.

  • Hnojivo aplikujeme 1x za 14 dní. Volíme speciálně určené pro gerbery nebo na kvetoucí pokojové rostliny.

  • Rostliny jsou často napadány houbami, plísněmi, sviluškami, mšicemi, třásněnkami. Ošetřujeme je specializovanými insekticidy a fungicidy.

Parametry a specifikace

Druhgerbera
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-