Gotu Kola - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Esenciální olej gotu kola je přírodním elixírem určený k regeneraci pokožky, zklidnění mysli a zlepšení paměti. Objevte tajemství stovky let starých léčebných tradic a dopřejte svému tělu i duši skutečnou vzpruhu. Více informací

120 Kč
99 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Gotu kola (Centella asiatica) - 100% přírodní esenciální olej 

Esenciální olej gotu kola se vyrábí z tradiční bylinné léčivé rostliny známé jako Gotu kola nebo Pupečník asijský. Tento esenciální olej je známý svými výjimečnými léčivými účinky a je hojně využíván v aromaterapii, kosmetice a tradiční medicíně.

Hlavní vlastnosti oleje gotu kola

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: extrakce byliny Gotu Kola v organickém sezamovém oleji

Země původu: Indie

Vůně: nemá charakteristickou vůni, jemné travnaté a zemité podtóny

Léčivé účinky: zmírňuje stres a úzkost, urychluje hojení pokožky, zlepšuje její pružnost a dodává jí mladistvý vzhled

Objem: 10 ml

Barva: jantarová až červenozelená tekutina

gotu kola

Jak používat esenciálnání olej z gotu koly?

Olej z gotu koly, který je zpravidla olejovým extraktem, nikoli esenciálním olejem, se získává z byliny, která je dobře známá svými léčebnými účinky. 

Aromaterapie

Difuzér: přestože nemá intenzivní vůni, můžete přidat několik kapek tohoto olejového extraktu do difuzéru spolu s dalšími esenciálními oleji, abyste využili jeho léčivých účinků.

Koupel: přidáním několika kapek gotu koly do koupele můžete využít jeho uvolňujících a léčivých účinků.

Masáže: smíchejte olej z gotu koly s nosným olejem, jako například mandlovým, kokosovým nebo jojobovým olejem, a použijte ho k masáži za účelem relaxace a regenerace.

Kosmetika

Gotu kola je velmi oblíbený v kosmetice a často se používá díky svým hojivým a regeneračním účinkům přímo na pokožku.

Péče o tělo: pokud chcete posílit léčivé účinky svého oblíbeného krému, přidejte do něj několik kapek oleje z gotu koly a dobře promíchejte.

Krém na jizvy a strie: denně aplikujte olej přímo na problematická místa na pokožce, abyste podpořili regeneraci tkání a zlepšili pružnost pokožky.

Péče o vlasy: přidejte několik kapek oleje z gotu koly do svého oblíbeného šamponu nebo kondicionéru, abyste vlasy zpevnili a podpořili jejich růst

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky oleje z gotu koly

Gotu Kola je tradiční léčivá bylina, která se v Asii používá po staletí, zejména v ájurvédě a tradiční čínské medicíně. Olej z gotu koly je extraktem této byliny a má několik potenciálních léčivých účinků.

1. Rychlejší hojení ran: gotu kola urychluje hojení ran tím, že podporuje proces obnovy buněk a zvyšuje tvorbu kolagenu v postižené oblasti.

2. Zlepšuje krevní oběh: gotu kola přispívá ke zlepšení krevního oběhu, což může být užitečné při léčbě žilní nedokrevnosti a otoků.

3. Protizánětlivé účinky: olej z gotu koly pomáhá snižovat záněty a podráždění pokožky, což je užitečné při léčbě různých kožních onemocnění.

4. Podpora duševního zdraví: gotu kola má neuroprotektivní vlastnosti a může podporovat kognitivní funkce.

5. Antistresové a adaptogenní účinky: gotu kola se tradičně používá jako adaptogen, což znamená, že pomáhá tělu lépe zvládat stres.

6. Ochrana pokožky: díky svým regeneračním účinkům se gotu kola často přidává do přípravků určených k péči o pleť, které odstraňují jizvy, strie, akné a další kožní problémy.

7. Antioxidační účinky: gotu kola může díky svým antioxidačním účinkům pomáhat chránit tělo před škodlivými účinky volných radikálů, což může zabránit předčasnému stárnutí pleti.

Vhodné kombinace

Olej z gotu koly je možné kombinovat s různými esenciálními oleji a vytvářet tak různé směsi vhodné pro nejrůznější použití, zejména v kosmetice a aromaterapii.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej z pelargonie

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej bergamot

gotu kola

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Wild harvested, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej, Ajurvédský bylinný olej
Roční obdobíZima, Podzim
ÚčinekZklidňující, Relaxační
Účel použitíÚzkost, Záněty, Zlepšení soustředění, Stres, Nespavost a poruchy spánku
VůněBylinná
Od A do ZG

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-