Lathyrus odor/hrachor/pn.mo

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Hrachor vonný pnoucí

Hrachor je krásná letnička, která se pne po konstrukcích, plotech a oporách. Jeho motýlokvěté květy vytváří krásné pohledové clony. Nádherně voní. Balení obsahuje 20 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Lathyrus odoratus

Pochází z jižní Ameriky. Hrachor vonný je popínavá rostlina. Dorůstá délky až 3 m. Květy jsou v odstínech růžové, fialové, modré až černé, nebo jsou bílé. Kvete od července do srpna. Jeho květy jsou nejen krásné, ale i příjemně voní.

Květy se řežou do vázy - květy vydrží až 7 dní a provoní celou místnost. Rostliny se používají k vytvoření rychlé pohledové clony - na pergoly, ploty, do nádob. Pokud hrachor vysadíte do závěsné nádoby, vytvoříte z něj převislou letničku!

Jak pěstovat hrachor

  • Rostliny vyžadují slunné a teplé stanoviště. Nesnáší však přímý sluneční úpal. V horkých dnech je také nezbytná vydatná zálivka. Přemokření hrachor nesnáší. Každý rok ho v zahradě vysazujeme na jiné místo. Rostliny vysazujeme k opoře. Vytvoří rychlou pohledovou clonu. Pokud rostlou bez opory, plazí se po zemi. Aby bohatě kvetl po celé léto, je dobré odkvetlé květy průběžně odstraňovat.

  • Semena vyséváme již v březnu do hloubky cca 3 centimetrů. Do jedné jamky vložíme minimálně 3 semena. Jednotlivá semena hrachoru sázíme do sponu 10 x 10 cm. Vhodné je hrachor vysazovat již k připravené opoře.

  • Nesnáší půdy těžké a zamokřené. Taktéž v suchých a málo výživných půdách neprospívá.

    Vhodná je výživná, středně těžká vápenitá půda.

  • Rostlinu pravidelně přihnojujeme. Ideální je např. kompost. Pamatujeme, že hrachor obohacuje půdu o dusík, nepřehnojujeme tedy dusíkatými hnojivy!

  • Rostliny nebývají napadány škůdci a netrpí žádnými chorobami. Při nedostatku světla či přílišné vlhkosti se objevují houbové choroby např. padlí. Rostliny preventivně i kurativně ošetřujeme fungicidy.

  • Na podzim sesbíráme lusky hrachoru se semeny. Ty můžeme opět vysévat příští jaro.

Parametry a specifikace

Druhhrachor
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-