Nejprodávanější Aster alpinus/hvězdice alp/

pošli přes

Hvězdnice alpská (Aster alpinus)

Mrazuvzdorná trvalka s nízkým růstem. Uplatní se do skalek, na záhony, obruby, vyžaduje slunné stanoviště i polostín, nemá ráda přemokření. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 28.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Aster alpinus

Pochází z východní části Severní Ameriky, kde roste na sušších místech v lesních světlinách a okrajích porostů. Existuje nepřeberné množství druhů Aster. Některé jsou vysoké a tedy se výborně hodí k řezu, jiné jsou naopak nízké, zakrsle rostoucí. Pro tuto květinu jsou typické fialové a modré barvy, sluší ji však také bílá barva, která mezi podzimními teplými odstíny velice vyniká. V zahradě je kombinujeme dohromady se žlutě kvetoucími druhy jako je např. Rubeckia, Helenium, Coreopsis, Solidago atd. Hodí se jak pro skupinové výsadby, tak pro ohraničení záhonů či jako solitérní trvalky.

Hvězdnice alpská pochází z Evropy, ale vyskytuje se od Evropy až po Sibiř. Je vysoká cca 20 cm. Květy jsou modrofialové. Kvete v květnu až červnu. Pěstují se odrůdy bíle, modře a růžově kvetoucí.

Jak pěstovat astry

  • Vyžadují slunné až polostinné polohy. V sušších polohách je lze pěstovat také, ale zálivka musí pravidelná. Okolo rostliny pravidelně kypříme půdu. Odstraňujeme odkvetlé květy. Důvodem je skutečnost, že rostlina roste trsovitě, mohlo by tedy docházet k jejímu zahnívání. Rostliny pěstujeme ve skupinách s odstupem 20-30 cm mezi jednotlivými rostlinami.

  • Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu. Vhodný je jakýkoliv substrát pro výsev. Semenáčky udržujeme 2 – 3 týdny při teplotě 18 až 22°C. Další 4 týdny při teplotě -4 až +4°C. Jakmile je přeneseme do tepla, začnou vzcházet.

  • Půdy jsou vhodné hluboké, výživné, propustné a mírně vlhké.

  • Hnojivo aplikujemev době intenzivního růstu, na jaře a poté pro správné vyzrávání pletiv a tvorby květů, ještě během a na konci léta. Můžeme použít dobře vyzrálý kompost a nebo jakékoliv univerzální NPK hnojivo či hnojiva pro kvetoucí rostliny.

  • Rostliny napadá při větší vlhkosti padlí a plíseň šedá. Ošetřujeme je proto kurativně i preventivně vhodnými fungicidy.

Parametry a specifikace

DruhHvězdice
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-