Ibišek syrský (Hibiscus syriacus) 10 semen

Ibišek syrský je opadavý keř s pestrými květy. Jeho krásné květy v různých odstínech bílé, růžové a fialové vnášejí do zahrady barevnost a eleganci. Více informací

54 Kč
48 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Ibišek syrský - Hibiscus syriacus - 10 semen

Ibišek syrský je opadavý keř, který pochází z východní Asie, konkrétně z oblastí od východního Turecka po Koreu. Tento keř je oblíbenou okrasnou rostlinou díky svým krásným květům a schopnosti růst i v méně příznivých podmínkách. Obvykle kvete od léta do podzimu, a proto je atraktivní rostlinou do květinových zahrad. Ibišek je poměrně nenáročný na pěstování a daří se mu ve většině typů zemin. Je oblíbený nejen pro své květy, ale také pro svou schopnost snášet různé podmínky a odolávat nižším teplotám.

Ibišek syrský

Ibišek syrský: Popis vzhledu rostliny

Ibišek syrský dorůstá do výšky 1,5 až 3 metrů v závislosti na odrůdě a pěstebních podmínkách. Rostlina má střídavé, jednoduché listy s vroubkovanými okraji. Listy mají tmavě zelenou barvu a jemný povrch. Jde o opadavou rostlinu, což znamená, že na podzim listy shazuje. Nejvýraznější částí ibišku syrského jsou jeho květy. Jsou velké, obvykle mají průměr 7-10 cm a pět okvětních lístků. Květy mohou mít různé barevné odstíny, včetně bílé, růžové, fialové, modré a červené. Květy často kvetou na koncích větví a vytvářejí zvonkovitá květenství. Jsou výrazné a okouzlující, takže lehce upoutávají pozornost hmyzu i lidí. Celkově je Ibišek syrský okouzlující zahradní keř s působivými květy, který dodávají zahradám a krajinám pestrost a živost.

Ibišek syrský

Jak pěstovat ibišek syrský?

1. Příprava semen: semena namočte na několik hodin nebo přes noc do teplé vody, abyste zvýšili jejich klíčivost.

2. Příprava půdy: připravte vlhký a propustný substrát. Můžete použít směs rašeliny a písku nebo speciální substrát pro výsadbu semen.

3. Výsev: semena opatrně zasaďte do substrátu, ale nezasypávejte je zeminou. Můžete je lehce přimáčknout, abyste zajistili dostatečný kontakt se substrátem.

4. Vytvoření vlhkého prostředí: přes semena umístěte průhlednou plastovou nádobu, abyste vytvořili vlhké mikroklima. Tím se klíčení semen urychlí.

5. Klíčení: umístěte pěstební nádobu na teplé a světlé místo, ale mimo dosah přímého slunečního záření. Substrát udržujte vlhký, ale nepřelévejte ho, aby semena nezačala hnít.

6. Péče o sazenice: jakmile semena začnou klíčit a vytvářet první listy, můžete je přesadit do větších nádob nebo do venkovní půdy. Dopřejte jim dostatek slunečního světla a půdu udržujte stále vlhkou.

7. Výsadba ven: před trvalým vysazením do zahrady postupně zvyšujte odolnost sazenic vůči venkovním podmínkám. Poté je vysaďte na zahradu na slunné nebo mírně zastíněné místo.

Parametry a specifikace

DruhIbišek
Druh exotických rostlinOkrasné, Mrazuvzdorné
Výška vzrůstuKeře
PěstováníVenku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZI

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-