Výprodej! Jahodník měsíční =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Jahodník měsíční Other vegetables

Jahodník obecný je rostlina dorůstající do výšky až 20 cm. Jeho plody jsou sladké, chuťově výborné. Vhodnéy nejen k přímé konzumaci, ale i tepelným a studeným úpravám! Balení obsahuje 300 semen. Více informací

17 Kč
14 Kč bez DPH

-50%

34 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Fragaria vesca

Jahody patří mezi trvalky. Mají přízemní listovou růžicí a s plazivými, kořenujícími výhonky, které vyrůstají z paždí listů. Květy jsou drobné, bílé. Kvete od května do srpna. Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminu C, dále pak vitaminů A, B, E. Jahody mají příznivý účinek na tvorbu testosteronu. Podporují metabolismus, vylučování, působí proti vzniku močových a žlučových kamenů, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce. Rozmačkané plody jsou skvělé jako pleťová maska. A čaj z listí jahodníku pročisťuje krev i střeva. Jahody se konzumují čerstvé a nebo z nich můžeme dělat marmelády, džemy, používat je do dortů, koláčů a nebo s nimi plnit knedlíky. Dají se z nich dělat různé koktejly a smoothies. Rostlinky můžeme pěstovat také v nádobách!

Jak pěstovat jahody

  • Rostliny vžadují slunné stanoviště, v polostínu nebo stínu nemají takové výnosy. Rostliny pravidelně okopáváme a odstraňujeme plevel. Vydatně zaléváme. Abychom zabránili vysušování půdy, můžeme mulčovat - rašelinou, slámou nebo jiným vhodným materiálem. Zabráníme tím zvýšenému výparu vlhkosti z půdy.

  • Pro letní výsadbu a sklizeň vyséváme semena už koncem února nebo v březnu až dubnu. Klíčí při teplotě 18 až 20 ° C. Vysazujeme do zeminy odlehčené pískem, případně perlitem. Použít můžeme i hotové výsevní substráty. Semena vysejeme na povrch a jemně zasypeme. Zalijeme. Přikrejeme plastem a nebo sklem. Přesazujeme na záhon ve fázi dvou listů.

  • Vyžadují dobře propustnou hlinitopísčitou půdu, s vysokým obsahem humusu. Ideální je vyhnojený záhonek s vyzrálým kompostem nebo zahradnickým substrátem.

  • Ve dvou až třech týdnech po výsadbě aplikujeme kombinovaná NPK hnojiva v dávce 15-20 g/m2. Vyhýbáme se styku s listy. Mohlo by dojít k popálení listů.

  • Rostliny netrpí žádnými chorobami.

  • Plody sklízíme v plné zralosti probírkou. Měly by být jasně červené.

Parametry a specifikace

Druhjahodník
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-