Salpiglossis sin/jazylka/

pošli přes

Jazylka chobotnantá-mix (Salpiglossis sinuata)

Jazylka chobotnantá v mixu barev je letnička používaná k výsadbě na rabata, vhodná i k řezu. Balení obsahuje 500 semen. Více informací

28 Kč
25 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Salpiglossis sinuata

Rostlina pochází z Čile. Patří mezi jednoletky, ale ve své domovině mezi krátce žijící trvalky. Dorůstá výšky 30 - 60 (i 100)cm. Listy mají délku 4 - 10cm, tvar eliptický až laločnatý. Má nálevkovité květy, které jsou bílé, žluté, purpurové, tmavohnědé a fialové. Velmi nápadné je jejich modravé, žlutavé, hnědavé nebo červenavé žilkování, podobné orchidejovému. Kvete od června do srpna. Hodí se pro pěstování v nádobách, ale také v záhonech. Vyniká především svými krásnými květy.

Jak pěstovat jazylku

  • Rostliny vyžadují slunečné, před větrem chráněné místo. Půdu udržujeme stále vlhkou. Přemokření i vyschnutí rostlině škodí. Odkvětlé části odstřihujeme.

  • Semena vyséváme pod sklo v lednu až únoru. Na cílové stanoviště rostliny přesazujeme koncem května. V květnu můžeme vysévat přímo na stanoviště bez předpěstování.

  • Vyžaduje na humus a živiny bohatou zahradní půdu. pH by mělo být zásadité.

  • Hnojiva aplikovat nemusíme. Pokud hnojíme, volíme vodorozpustná hnojiva a aplikujeme je formou zálivky. Vhodná jsou hnojiva pro kvetucí rostliny - Kristalon plod a květ.

  • Rostlina netrpí škůdci ani chorobami.

Parametry a specifikace

Druhjazylka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-