Kadeřávek zel.KADET

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Kadeřávek zeleninový KADET

Raná a výnosná odrůda. Odrůda odolná k vybíhání do květu a vyznačuje se velkou odolností k mrazům. Více informací

23 Kč
21 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Brassica oleracea convar. Acephela

Rostlina je bohatá na vitamín A, C, E a minerální látky zejména železo, vápník, hořčík, draslík a fosfor. Jeho dalším plus je vysoký obsah vlákniny, která podporuje správnou funkci střev. Snižuje hladinu cholesterolu.V kuchyni se uplatňuje jako kapusta nebo špenát.

Kadeřávek je dvouletka. Tvoří košťál vysoký kolem 1 m, který nese růžici zkadeřených listů. Každý list je poměrně velký a váží zhruba 150 - 200 g. Listy jsou zelené nebo karmínové barvy.

Jak pěstovat kadeřavou kapustu

  • Vyžadují světlé a nebo polostinné stanoviště. Na začátku léta rostliny vyžadují velké množství vody. Půda by neměla nikdy vyschnout. Okolí rostlin pravidelně okopáváme a zbavujeme plevelů. Pravidelně také vápníme a hnojíme. Pokud rostliny hodně narostou a nejsou stabilní, zapíchneme ke každétčku a přivážeme je.

  • Semena vyséváme přímo na záhon od konce května do poloviny června ve sponu 50 až 60 x 50 cm.

  • Rostliny prospívají na propustných, středně těžkých až těžkých hlinitých půdách, které byly důkladně vyhnojené. Na podzim půdy zasypeme vápencem k udržení správného zasaditého pH.

  • Cca 2 týdny před výsadbou aplikujeme 60 g univerzálního NPK hnojiva nebo granulovaného hnoje na metr čtvereční. Následně pravidelně přihnojujeme a vápníme.

  • Nejčastější škůdce kapusty je dřepčík zelný, bělásek zelný a plodomorka zelná. Z chorob způsobuje škody především nádorovitost košťálovin.

    Na plodomorku zelnou je vhodné použít syntetické insekticidy nebo přípravky na bázi 'Bacillus thuringiensis' v době líhnutí housenek z vajíček.

    Proti nádorovitosti košťálovin je vhodné vápnění pozemků, použití dusíkatého vápna, likvidování postižených rostlin a dezinfikování zeminy.

    Před bělásky lze rostliny chránit tak, že je vysázíme např. mezi rajčata.

  • Listy sklízíme od léta až do zimy. Sbírají se spodní listy, vrchol opakovaně přirůstá.

Parametry a specifikace

Druhkadeřávek
Vytrvalostdvouletá
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-