Kafr - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Kafrový olej lze na trhu nalézt ve třech různých barvách nebo frakcích: hnědá, žlutá a bílá. Hnědý a žlutý kafr jsou považovány za toxické, protože obsahují vysoké procento safrolu a je třeba se jim vyhnout, a to i externě. Esenciální olej z bílého kafru je pro bezpečnost rektifikován a je vysoce doporučen pro aromaterapii. Více informací

129 Kč
107 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.06

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Kafr (Cinnamomum camphora)

Esenciální olej z bílého kafru je destilován parou z větví a dřeva stromu Cinnamomum camphora, původem z Formosa (Tchaj-wan), Číny a Japonska.

Tento botanický druh Cinnamomum camphora má několik chemotypů, které jsou výsledkem jeho různých podmínek růstu, jako je klima, půda, nadmořská výška atd. Aby bylo jasno, tři odlišné esenciální oleje Cinnamomum camphora se vyrábějí ze tří různých chemotypů rostlina:

Hon Sho - kafrový chemotyp - který produkuje kafrový olej
Ho Sho - chemotyp Linalool - který produkuje Ho Wood Oil
Yu Sho - chemotyp Cineole - který produkuje olej Ravintsara

Využití oleje z kafru

Bílý kafrový olej má širokou škálu lokálních použití díky svým antibakteriálním, antifungálním a protizánětlivým vlastnostem. Pleťové vody a krémy obsahující kafrový olej lze použít ke zmírnění podráždění a svědění pokožky a mohou pomoci zlepšit celkový vzhled pokožky. Pronikavé léčivé aroma kafrového oleje má významný vliv na podporu čistých plic a posílení krevního oběhu. Často se přimíchává do balzámů, masážních olejů a krémů pro zklidnění těla sportovců. Kafrový olej je primární složkou mnoha produktů proti kašli, nachlazení a přetížení, jako jsou masti a výpary na svaly a klouby. Tento esenciální olej lze také použít k odpuzování létajícího hmyzu nebo k osvěžení zatuchlé ložní skříně.

Emočně a energeticky má kafrový olej uklidňující a osvěžující vůni, která se často používá k léčbě deprese a snížení stresu. Tento esenciální olej má také sedativní a antispasmodické vlastnosti, může pomoci uklidnit úzkost.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: dřevo

Extrakční proces: destilace parou

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Země původu: Čína

#CAS: 8008-51-3 ; 92704-03-5

#FEMA: 2231

#EINECS: 296-431-9

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíZima, Podzim
ÚčinekZklidňující, Relaxační
Vhodné proMuže
Účel použitíÚzkost, Zažívání, Regenerace svalů, Péče o pleť, Chřipka a nachlazení, Bolesti svalů a zad
VůněHřejivá, Bylinná
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-