Kapusta okrasná 00390

pošli přes

Kapusta okrasná (Brassica oleracea)

Okrasná kapusta vytváří krásné a zajímavé barevné variace. Její listy jsou kadeřavě zakončené. Hodí se k řezu i do vazeb. Vynikne také v nádobách a záhonech. Balení obsahuje 60 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

35 Kč
31 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Brassica oleracea

Růžice listů této kapusty připomínají spíše velký květ. Jsou zajímavě tvarované, zprohýbané, kudrnaté či střapaté a pěkně barevné. Barevně najdeme rostliny od bílé, smetanové přes růžovou, nejrůznější odstíny karmínové a fialové. Nejčastěji se vybarvují středy růžic nebo nervatura listů. Nízké teploty okolo a pod 0 podporují tvorbu listových barviv. Rostliny jsou tak nižšími teplotami stimulovány k intenzivnějšímu vybarvení! Rostliny dorůstají výšky až 40 cm. Jako jiný druh kapusty, jsou jejich listy jedlé! Opravdovou parádu udělají například na oslavách jako náramný doplněk ostatních salátů. Listy jsou také velmi zdravé! Rostliny lze pěstovat nejen v nádobách, ale také v zahradě, kde především v zimě vyniknou jejich nádherné květy.

Jak pěstovat okrasnou kapustu

  • Plné slunce rostlinám nevyhovuje - hnědnou a rozpadají se. Vhodná jsou tedy polostinná chráněná místa. Rostliny vyžadují stále mírně vlhkou půdu. Zaléváme kdykoli nemrzne a půda začne vysychat. Nedostatek dusíku podněcuje tvorbu výraznějších barev a zpomaluje namrznutí.

  • Semena vyséváme do substrátu odlehčeného pískem. Dodržujeme teplotu, která nepřekročí 20 ˚C. Platí, že čím vyšší teplota a množství živin, tím později se listy vybarví. Měsíc po setbě mladé rostliny vysadíme do nádob nebo na záhon. Vybarvovat se začnou s poklesem teplot pod 10 ˚C.

  • Vhodný je mírně vyčerpaný substrát obohacený o písek.

  • Rostliny není potřeba hnojit.

  • Nejčastější škůdce kapusty je dřepčík zelný, bělásek zelný a plodomorka zelná. Z chorob způsobuje škody především nádorovitost košťálovin.

    Na plodomorku zelnou je vhodné použít syntetické insekticidy nebo přípravky na bázi 'Bacillus thuringiensis' v době líhnutí housenek z vajíček.

    Proti nádorovitosti košťálovin je vhodné vápnění pozemků, použití dusíkatého vápna, likvidování postižených rostlin a dezinfikování zeminy.

    Před bělásky lze rostliny chránit tak, že je vysázíme např. mezi rajčata.

Parametry a specifikace

Druhkapusta
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-