Nejprodávanější Insekticid KARATE ZEON 5CS 20ml

pošli přes

Karate ZEON 5CS 20ml

 Přípravek hubí žravý i savý hmyz v brukvovité zelenině, jahodníkách, hrachu či řepě, vinné révě a okrasných rostlinách i česneku. Více informací

152 Kč
126 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Karate ZEON na hmyz v zelenině

Dráždivé účinky vyvolávají neklid hmyzu a nutí i skrytě žijící druhy ke kontaktu s účinnou látkou. Má repelentní účinek. Přípravek dobře působí při nízkých teplotách do 20–25 °C. Při vysokých teplotách účinnost klesá. Provádí se maximálně 1 ošetření za vegetaci, dávka přípravku nesmí překročit 5 ml / 100 m2.

Účinná látka: Lambda-cyhalothrin 50 g/l

Použití a dávkování

Působí zejména proti žravým škůdcům (Lepidoptera, Coleoptera) jako kontaktní jed s výraznou účinností. Dále má velmi dobrou účinnost na savý hmyz (Homoptera). Pokud se přípravek použije pro časnou jarní aplikaci, má výrazné vedlejší účinky na svilušky (Tetranychidae). Vyznačuje se rychlou účinností (knockdownefekt) a dlouhým reziduálním působením.

Balení 20 ml, k dostání také jako 5 ml a 10 ml balení.

Příprava aplikační kapaliny


Odměřená dávka přípravku se vlije do nádrže aplikátoru předem naplněného do poloviny vodou a za stálého míchání se doplní na stanovený objem. Při přípravě směsí je zakázáno mísit koncentráty, přípravky se vpravují do nádrže odděleně.

Doporučení a možná rizika ve vztahu k životnímu prostředí
Přípravek je vysoce toxický pro ryby.
Přípravek je vysoce toxický pro řasy.


Rizika vzniku rezistence škodlivých organismů


Maximálně 1 ošetření přípravkem KARATE za sezónu. Je třeba používat plnou registrovanou dávku přípravku; používání redukovaných (subletálních) dávek může vést k rychlé selekci populací s průměrnými hladinami tolerance.

Vysoké dávky naopak představují zbytečně vysoký selekční tlak. Ošetření je třeba zacílit na mladší a citlivější larvální zárodky. Je nutné střídat insekticidy s různým mechanizmem účinku. V případě nedostatečné účinnosti neopakujte ošetření ani nezvyšujte dávku nebo koncentraci přípravku.

Parametry a specifikace

Typ prostředkupostřik
Škůdcemandelinka bramborová, molice, sviluška, blýskáček řepkový, květopas jahodníkový, mšice, obaleč jablečný, krytonosec řepkový
Šířka výrobku5.0 cm
Výška výrobku9.5 cm
Hloubka výrobku5.0 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-