Mimulus tigr/kejklířka žl/sm

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Kejklířka Mix

Nádherná letnička vhodná pro osázení nádob či doplnění záhonových výsadeb. Pnoucí. Má nádherné až 10 cm velké květy, které mají tygrované zbarvení. Balení obsahuje 800 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

28 Kč
25 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mimulus tigrinus

Pochází ze Severní Ameriky, Austrálie, také z Východní Asie, Jižní Afriky. Existuje asi cca 150 druhů. Rostliny jsou keřovitého vzrůstu, až 40 cm vysoké, pnoucí. Špičaté, mělce zubaté listy jsou jasně zelené. Na rostlině vykvétá 100 až 150 květů. Její květy mají ruznorodé barvy, nejčastěji však červenou, oranžovou. Kvete od července do září.

Kejklířka se nejčastěji objevuje v nádobách na terasách a balkonech. Vysazovat ji lze také do zahrady na záhon!

Jak pěstovat kejklířku

  • Rostlina dává přednost slunnému stanovišti, nevadí jí ani polostín. Rostlinu je nutné pravidelně zavlažovat. Špatně snáší sucho. Zaštipování mladých rostlin podporuje rychlejší rozvětvování. Odstraňováním odkvetlých květů podpoříte další kvetení. Na zimu rostliny přeneseme do chladné, světlé místnosti, při 8°-12°C, kde přezimují do jara. Zálivku omezíme.

  • Semena vyséváme počátkem dubna do pařeniště nebo do truhlíčků ve skleníku. Nemusí se zasypávat, stačí je jen jemně přimáčknout. Vzchází během 1 – 2 týdnů. Na stanoviště semenáčky vysazujeme v polovině května na vzdálenost 25 – 30 cm.

  • Vhodná je hlinitopísčitá humozní půda.

  • Rostlinu je nutné každých 14 dní přihnojovat speciálním hnojivem na kvetoucí rostliny. Vhodná jsou vodorozpustná hnojiva jako je Cererit či Kristalon.

  • Rostlina trpí mšicemi. Napadené rostliny je vhodné ošetřit např. Mospilanem.

Parametry a specifikace

Druhkejklířka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-