Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkupošli přes
Jednoletá bylina vůní připomínající anýz. Upřednostňuje vlhčí stanoviště a polostín, používá se k ochucování salátů, polévek a masa. Je pěstitelsky nenáročná. Více informací
Dostupny od:
Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč
Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice
Doprava zdarma nad 1500 KčKerblík roste planě v jižní Evropě, ale také v Orientě. Používá se nejenom v kuchyni jako koření, ale i jako léčivá bylinka. Patří k jednoletým bylinkám. Dorůstá do výšky až 40 cm. Vytváří četné bílé květy uspořádané v okolících. Jemné lístky jsou dva až třikrát zpeřené.
Kerblík obsahuje flavonoidy, hořčík, glykosidy, éterický olej, vitamin C, železo, magnézium, karoten a další látky. Regeneruje a detoxikuje tělo při dietách. Čaj z listů podporuje trávení. Je účinný i při vysokém krevním tlaku.kerblík přidáváme do zeleninových salátů, pomazánek, polévek, houbových a vaječných jídel a omáček. Ochutí grilované kuře, ryby, jehněčí i mleté maso. Do jídla kerblík přidáváme těsně před podáváním, protože vařením ztrácí chuť.
Vhodné je polostinné stanoviště. Na silném slunci ztrácí barvu i chuť a vybíhá do květu. Půda by nikdy neměla vyschnout. Nadbytečná zálivka rostlině škodí. Pravidelně hnojíme, odplevelujeme a kypříme.
První výsev provádíme brzy na jaře, poslední přibližně koncem července. Vyséváme do řádků ve vzdálenosti asi 15 cm přímo na stanoviště.
Vhodný je propustný, hlínito-písčitý pěstební substrát či půda.
Rostliny v létě hnojíme 1x za 14 dní doporučenou dávkou speciálního tekutého hnojiva (nejlépe organického), které zředíme ve vodě.
Při chladném a vlhkém počasí trpí rostliny plísněmi.
Pro kuchyňské účely je nejvhodnější 30 cm vysoký kerblík. Listy sklízíme těsně před květem.
Druh | kerblík |
Šířka výrobku | 8.0 cm |
Výška výrobku | 13.0 cm |
Hloubka výrobku | 0.2 cm |