Kiwi - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Olej ze semínek kiwi je za studena lisovaný z malých, černých jedlých semínek Actinidia chinensis. Kiwi pochází z Číny, ale nyní se široce pěstuje na Novém Zélandu, v Austrálii, Spojených státech, Itálii a dalších částech světa. Více informací

219 Kč
181 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Kiwi (Actinidia chinensis)

Ovoce je pojmenováno po nelétavém ptákovi pocházejícím z Nového Zélandu, Kiwi. Tvar kiwi připomíná tvar vejce; kiwi má tenkou vláknitou, hnědou slupku, která obklopuje měkké jedlé zelené plody a stovky drobných černých semen.

Olej ze semínek kiwi je výjimečným zdrojem rostlinných esenciálních mastných kyselin, obsahuje více než 60 % kyseliny omega-3 alfa-linolenové a více než 10 % kyseliny omega-6 linolové a je bohatým zdrojem vitamínu C a vitamínu E. díky svým vysoce výživným a hydratačním vlastnostem je dokonalou složkou pro přírodní produkty péče o pleť. Je to docela suchý olej, který se rychle vstřebává do pokožky a nezanechává žádné zbytky, a proto pomáhá při léčbě všech citlivých typů pleti, včetně stárnoucí, suché, poškozené a přepracované pokožky.

Využití oleje z kiwi

Olej ze semínek kiwi má skvělé hydratační a omlazující vlastnosti. Je vysoce doporučován pro použití v kosmetice a produktech péče o pleť, zejména pro své ochranné vlastnosti proti UV záření. Olej z kiwi, bohatý na antioxidanty, pomáhá předcházet poškození kožních buněk způsobenému volnými radikály. Jeho bohatá textura z něj dělá perfektní volbu pro masti, obličejová séra, balzámy na rty, oční krémy a masti, kde tvoří bariéru pro uzamčení přirozené vlhkosti pokožky a pomáhá předcházet vysoušení a zároveň změkčuje pokožku. Actinidia Chinensis vykazuje vynikající antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, díky čemuž je skvělou volbou pro problematické typy pleti.

Olej z kiwi se také doporučuje jako změkčovadlo pro vaše vlasy, které navrací vitalitu suchým, lámavým a poškozeným vlasům. Vysoký obsah kyseliny alfa-linolenové (ALA) v oleji z kiwi pomáhá vlasovým pramenům udržet vlhkost a zabraňuje lupům.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: lisování za studena

Barva: světle žlutá až zlatožlutá tekutina

Země původu: Nový Zéland

Parametry a specifikace

Objem10 ml
Účinkypéče o pleť
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíJaro, Léto, Podzim, Zima
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíAkné, Péče o pleť, Péče o vlasy, Vrásky
VůněNeutrální
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-