Cobea/kobea/vilec/pn fi 00670

pošli přes

Moravo Seed zahradní potřeby

Kobea - vilec pnoucí

Velmi efektní popínavá letnička, s trojlaločnatými listy a bohatě kvetoucími hrozny různobarevných květů. Nenáročná. Vhodná pro pěstování na pergolách a plotech, neměla by chybět na reprezentativních okrasných plochách. Balení obsahuje 8 semen. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

35 Kč
31 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Cobaea scandens

Vilec je popínavá letnička. V našich podmínkách ji pěstujeme jako letničku, ale ve své domovině (jižní Amerika, Mexiko) je dlouholetou rostlinou dosahující až 20 metrů výšky. U nás dorůstá 3-5 metrů. Listy má zpeřené. Kvete nejčastěji v nachově fialové. Mohou být také červené, modré, fialové nebo bílé květy. Zpočátku mají zelenavou barvu a postupně se vybarvují. Hodí se pro použití na pergolách, besídkách a plotech, kde rychle vytváří hustý zapojený porost a pohledovou clonu.

Jak pěstovat vilec

  • Rostliny vyžadují slunné stanoviště. Stanoviště by mělo být chráněné před větrem. Pokud rostlinu zaštipujeme zvýší se násada květů a rozkošatí se. Vyžaduje bohatou zálivku. Přezimování je v našich podmínkách neefektivní - přezimuje jen v teplých, vytápěných sklenících či zimních zahradách.

  • Semena vyséváme v únoru či březnu, mělce, přitisknutím do vlhkého substrátu. Substrát je vhodný pro výsev a množení. Semena vyklíčí při teplotě kolem 22 – 24°C asi za tři týdny. Vzrostlé sazeničky vysazujeme na místo koncem května.

  • Vyžaduje výživnou a propustnou půdu.

  • Hnojivo aplikujeme každé dva týdny. Vhodné je hnojivo pro květ nebo list - např Kristalon, Cererit.

  • Rostlinu mohou napadnou mšice a nebo padlí. Ošetřujeme vhodnými insekticidy a fungicidy.

Parametry a specifikace

Druhvilec
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-