KOLUMBIE - LA SERRANIA (125g)-bezkofeinová Lázeňská káva

pošli přes

KOLUMBIE - LA SERRANIA (1kg)-bezkofeinová Lázeňská káva

ČOKOLÁDA, BRUSINKY, AMARETTO                                                                                 Káva z oblasti Hulia a nadmořské výšky 1500-1750 m.n.m. Promytě zpracovaná 100% Arabika odrůdy Caturra, Castillo, Colombia. Více informací

853 Kč
761 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

La Serrania

V blízkosti horského prostředí And se pěstuje tato káva. Je to práce více farmářů, kteří spojí své síly a vypěstují tento skvělý decaf. Lpí se zde na kvalitě sušení kávových zrn, jelikož je důležité zajistit stejný výsledek a čistou finální chuť.

Bezkofeinová káva La Serrania je zbavena kofeinu přírodní cestou. V závodě Decafecol, jenž se nachází v Manizeles je na kávová zrna použita metoda cukrové třtiny, čímž je možné kofein z kávy odstranit. Efektivita této metody je 99,7%.

Kolumbie - La Serrania bezkofeinová káva

Káva z Kolumbie

Kolumbie je druhým největším producentem kávy. Produkuje převážně promyté Arabiky.

káva z Kolumbie

Varieta Caturra

Caturra je hybrid, který vznikl v přírodě v okolí Rio de Janeiro. Je to první nalezení přírodní mutace, která byla u kávovníku zjištěna. O Caturru je potřeba se dobře starat, aby farmáři předala dobrý výsledek. Dnes jsou vyvinuty kultivary Yellow a Red Caturra. Nejlepší nadmořská výška pro pěstování je do 2000 metrů nad mořem. Caturra se podepisuje na chuti s čistotou a středním tělem kávy.

Varieta Colombian

Mezi státy, které nejvíce investují do výzkumu kávovníku je Kolumbie. Také z toho je odvozen název Colombia této variety. Pro Kolumbii je export kávy důležitou součástí ekonomiky, proto se zaměřili na vyvinutí nového kultivaru aby umožnili farmářům lepší práci s kvalitnějšími výsledky. Základem pro vývoj variety Colombia byla odrůda Caturra a k vývoji došlo roku 1968. U této odrůdy jsou také poddruhy jako Yellow a Red. Mnohy je Colombia karamelová, čokoládová s lehkými ovocnými tóny.

Varieta Castillo

Kolumbie je známá svými investicemi do kávového vývoje. V roce 2005 se vyvinula varieta Castillo a název přebrala po vědci, který ji vyšlechtil - Jamie Castillo. V roce 2005 právě v Kolumbii přišla nákaza na kávovníky v podobě rzi. Castillo měla pomoci k pěstování lepší kávy v zemi a pomoci v boji s tímto nakažením. Castillo má vyšší výnos ve sklizni kávových třešní, má také nadprůměrnou velikost třešně.

varieta kávovníku

Mokré zpracování kávy

Mokré zpracování kávy je spojováno s kvalitnějším výsledkem chutí v kávě. Promytá metoda potřebuje více zkušeností a ochoty farmáře, jelikož je náročnější. Pro farmu to znamená také finanční náročnost, protože je zde potřeba velké množství vody.

Jakmile farmáři posbírají zralé třešně, dojde k jejich promytí ve vodě. Oddělí se tak nekvalitní třešně, například nezralé, které budou na povrchu barelu s vodou. Zralé třešně spadnou ke dnu.

Po promytí se odstraní slupka třešně pomocí strojů, jimž se v angličtině nazývá depulper. Poté se zrna s částí dužiny vloží do kvasných nádob a projdou si fermentací. Vždy je na farmáři jak dlouhou dobu fermentace zvolí, což se podepisuje na výsledné chuti kávy. V případě dlouhé fermentace je možné várku pokazit hnilobou. 

Po fermentaci následuje sušení zrna,  které probíhá přibližně dva týdny. Kávová zrna jsou rozprostřeny po afrických postelích, což je dřevěná konstrukce s látkou, nebo na betonové plochy. Je důležité zrna pravidelně obracet a míchat, aby byl přístup vzduchu ze všech stran, což může usnadnit právě africká postel. V případě deště, si farmář musí zrna zakrýt, aby mu sklizeň nenavlhla a nezačala hnít.

Výsledná chuť promytě zpracované kávy se představuje čistou chutí se sladkými a ovocnými tóny.

jak pražíme kávu

Jak pražíme kávu?

Zelené kávové zrna jsou pro nás základní surovinou. U každé kávy hledáme vhodný styl pražení a dodáme jí tak jedinečnou chuť do vašeho šálku.

Známe přesný původ kávy, její nadmoškou výšku i prostředí, ve které byl kávovník pěstován - tzv. terroir. To vše pak zohledníme při pražení, abychom dosáhli skvělého výsledku.

Díky naší pražičce Giesen a víceúrovňovému monitoringu je pražení konzistentní a umíme ho přizpůsobit chutím zákazníka.

Vše pro čerstvost kávy

Kávu po pražení ručně přebíráme a poté balíme do obalů s jednosměrným ventilem. Čerstvá káva si tak vytvoří přirozené mikroklima pro maximální čerstvost..

Naše sáčky jsou bez alobalu, plně recyklovatelné.

vše pro čerstvost kávy
káva pro espresso

Káva na espresso

Pražená zrnková káva, která se skvěle hodí na espresso. Jedná se o čerstvou kávu, která je citlivě pražená delší dobu, čímž docílíme snadnější extrakce kávy. Výsledná chuť espressa je pak příjemná, komplexní a nasládlá. Zrnková káva pražení na espresso se hodí jak do pákového kávovaru, tak do automatického kávovaru nebo i džezvy a moka konvičky.

Parametry a specifikace

DruhArabica, Bezkofeinová
ZpracováníPromytá (mokrá)
Úroveň praženíEspresso
ZeměKolumbie
Balení1kg
Kyselost kávyMéně kyselá
PoužitíEspresso
Nadmořská výška1500-2000
VarietaColombian, Caturra, Castillo
Chuťové vlastnostiČokoláda, Brusinky, Amaretto
Metoda přípravyMoka konvička, French press, Espresso, Džezva

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-