Coleus hyb/kopřivěnka/

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Kopřivěnka zkřížená Mix

Nádherné a velmi dekorativní africká kopřiva. Je nenáročná na pěstování. Má výrazné listy v mnoha barvách. Hodí se pro osázení nádob a kombinování s balkonovými letničkami. Lze ji pěstovat i v interiéru. Balení obsahuje 100 semen. Více informací

39 Kč
35 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 30.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Coleus blumei hybridum

Kopřiva africká se vyzančuje barevnou pestrostí, jako snad žádná jiná květina. Existuje na 120 druhů. Africká kopřiva vyniká svými listy, přičemž květy jsou nenápadné, nevýrazné. Bílá, krémová, růžová, zlatá, červená, zelená, fialová – každá barva v mnoha odstínech a kombinací. Přesně takové jsou listy africké kopřivy. Africké kopřivy se hodí k venkovním výsadbám, jsou vhodné k osázení truhlíků a nádob na terasách a schodištích. Rostlina se pěstuje jako jednoletka - pro venkovní výsadby. Je možné ji pěstovat také v interiéru jako víceletku.

Jak pěstovat africkou kopřivu

  • Rostliny vyžadují světlé stanoviště či polostín. Intenzita vybarvení listů je závislá na množství světla. Vhodnější je tedy nejsvětlejší stanoviště bez přímého letního slunce. Rostlina vyžadje pravidelnou zálivku odstátou vodou. Nepřeléváme. Rostlinu je třeba pravidelně zaštipovat. Rostlinu lze pěstovat také v interiéru. V zimě ji nezaléváme. Teplota nesmí klesout pod 10 stupňů Celsia. Nemá ráda suchý vzduch.

  • Semena vyséváme na povrch speciálního substrátu určeného pro výsev. Semena klíčí na světle, nezasypáváme. Vyhovuje pokojová teplota kolem dvaceti stupňů a substrát, který nenecháme vyschnout. Vzrostlé semenáčky přepícháme do lehčí zeminy a zaštípneme, rozvětví se. Přeschnutí či přemokření semenáčky nepřežijí.

  • Vhodná je běžná zahradní zemina s přídavkem rašeliny. Můžeme použít i speciální substrát určený pro balkonové rostliny.

  • Rostlinu přihnojujeme 1x za 14 dní plným hnojivem. Vhodné je aplikovat vodorozpustné hnojivo ve formě zálivky.

  • Stálé přemokření ničí kořeny a rostliny bývají napadeny hnilobami či plísněmi. Na rostlinách se mohou objevit mšice, svilušky nebo molice. Tito nepříjemní škůdci se dají nejlépe zlikvidovat chemicky.

Parametry a specifikace

Druhkopřivenka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-