Kopr - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Kvalitní koprový olej je vhodný k relaxaci i k péči o zdraví. Využijte přínosů aromaterapie a péče o tělo s luxusním koprovým olejem. Více informací

120 Kč
99 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 26.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Koprový olej (Anethum graveolens) - 100% přírodní esenciální olej 

Vneste do svého života harmonii a spokojenost díky luxusnímu oleji z kopru. Tento čistý, vysoce kvalitní olej je získáván ze semen kopru a poskytuje nejen přírodní léčivé účinky, ale také příjemnou vůni.

Hlavní vlastnosti koprového oleje

Použitá část rostliny: semena

Extrakční proces: destilace parou

Země původu: Maďarsko

Vůně: osvěžující bylinná vůně s jemnými nasládlými a anýzovými podtóny

Léčivé účinky: je známý svými účinky na zažívací ústrojí. Pomáhá zmírňovat nadýmání, žaludeční křeče a přispívá ke zdravé funkci trávicího systému.

Objem: 10 ml

Barva: světle žlutá tekutina

Koprový olej

Jak používat koprový olej?

Koprový olej může být díky svým zklidňujícím a trávicím účinkům používán různými způsoby.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek koprového oleje do difuzéru. Vůně oleje se rozptýlí po místnosti a vy si budete moct vychutnat jeho relaxační účinky.

Masáže: smíchejte několik kapek koprového oleje s nosným olejem, jako je mandlový nebo jojobový olej. Směs používejte k masážím, které pomáhají uvolnit svalové napětí a zklidnit mysl.

Koupele: přidejte několik kapek koprového oleje do teplé koupele. Můžete si tak dopřát relaxační koupel a vychutnat si jeho blahodárné účinky na tělo i mysl.

Kosmetika

Přidání do pleťového oleje: přidejte několik kapek koprového oleje do vašeho oblíbeného pleťového oleje nebo séra. Tímto způsobem dodáte své pleti výživu a hydrataci. Koprový olej obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci chránit vaši pleť před volnými radikály a předčasným stárnutím.

Péče o vlasy: přidejte několik kapek koprového oleje do svého oblíbeného šamponu nebo kondicionéru. Dodáte jim tak zdravý lesk a posílíte je.

Přidání do tělových krémů: přidejte koprový olej do tělového oleje. Zklidní vaši pokožku a zajistí jí hebkost.

Domácnost

Odstraňování nepříjemných pachů: koprový olej má příjemnou a osvěžující vůni. Použijte ho k odstranění nepříjemných pachů v domácnosti, například pachů z kuchyně nebo odpadkového koše. Přidejte několik kapek do rozprašovače, přidejte vodu a použijte ho jako přírodní osvěžovač vzduchu.

Výroba domácích čisticích prostředků: koprový olej můžete použít jako přírodní složku při výrobě domácích čisticích prostředků. Smíchejte ho s octem nebo jedlou sodou a vyrobte si účinný přírodní čistič.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky koprového esenciálního oleje

Koprový olej má několik léčivých účinků a tradičně se používá v lidovém léčitelství a aromaterapii.

1. Podpora trávení: koprový olej je známý svými trávicími účinky. Pomáhá zmírňovat nadýmání, plynatost a žaludeční křeče. Často se používá na podporu zdravého trávicího systému a snížení zažívacích potíží.

2. Zklidnění a zmírnění stresu: vůně koprového oleje má relaxační účinky na mysl a tělo. V aromaterapii se používá k uvolnění napětí, snížení stresu a úzkosti.

3. Antiseptické účinky: koprový olej má antiseptické účinky, které pomáhají při ochraně před infekcemi a urychlují hojení ran.

4. Pomoc při menstruačních bolestech: někteří používají koprový olej ke zmírnění bolesti a nepříjemných příznaků spojených s menstruací, jako jsou křeče a bolesti břicha.

5. Pomoc při dýchacích potížích: inhalace koprového oleje může pomoci uvolnit dýchací cesty a usnadnit dýchání. Může být užitečný při nachlazení, kašli a dalších dýchacích obtížích.

6. Péče o pokožku: koprový olej obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před působením volných radikálů a podporují zdraví pokožky.

Vhodné kombinace

Esenciální olej z kopru lze kombinovat s jinými esenciálními oleji a vytvářet tak jedinečné směsi s různými léčebnými účinky nebo vůněmi. 

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z máty peprné

- Esenciální olej z růže

Esenciální olej bergamot

Esenciální olej tymián

Esenciální olej ylang ylang

Koprový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíZima, Podzim, Léto, Jaro
ÚčinekZklidňující, Relaxační
Účel použitíZažívání, Péče o pleť
VůněBylinná
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-