Koriandr setý

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Koriandr setý Aromatic plants

Aromatická bylinka. Semena se používají k nakládání hub, okurek, řepy, do pečiva, cukrovinek, dušené zeleniny. Listy se hodí do pomazánek, polévek a k dalším úpravám. Balení obsahuje 200 semen. Více informací

16 Kč
14 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Coriandrum sativum

Pochází z Východního Středomoří. Jednoletá rostlina s bohatě kvetoucí lohyhou. Květy jsou bílé nebo světle růžové barvy. Plod je kulatá dvounažka šedohnědě zbarvená. Dorůstá do výšky až 50 cm.

Obsahuje silice, třísloviny, linalon, mastné oleje, kumaríny, vitamín A, B1, B2, C, geraniol, geranylacetát, gamma-terpinen. Zvyšuje chuť k jídlu a podporuje tvorbu žaludeční šťávy, čímž podporuje trávení, mírní křeče a zastavuje větry. Je nepostradatelnou součástí mnoha kořenících směsí (například kari směsi). Čerstvé listy koriandru jsou ideální k zelenině, do polévek, pomazánek, k rybám a do rajské omáčky. Rozemletými semeny se koření pečivo a sladkosti.

Jak pěstovat koriandr

  • Rostlina prospívá na slunném a vzdušném místě i jako hrnková rostlina na okenním parapetu. Vyžaduje pravidelnou zálivku. Za květu a při dozrávání potřebuje sucho a teplo. Rostliny pravidelně okopáváme a odplevelujeme.

  • Výsev provádíme koncem dubna na stanoviště, do řádků vzdálených 0,35 -0,45 m.

  • Vyhovuje mu propustná, ale výživná půda.

  • Rostlinu hnojíme 1x za měsíc doporučenou dávkou speciálního tekutého hnojiva (nejlépe organického), které zředíme ve vodě. Vhodná jsou speciální hnojiva na bylinky či Cererit nebo Kristalon.

  • Rostliny mohou napadat mšice. Nepoužíváme chemické prostředky, zkusíme je opláchnout vodou. Pěstuje-li se koriandr doma, napadají ho svilušky. Také zde pomáhá občasné osprchování.

  • Semena koriandru sklízíme vyzrálá, po zhnědnutí. Listy koriandru sklízíme dle potřeby.

Parametry a specifikace

Druhkoriandr
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-