Koriandr - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Oživte své smysly a podpořte trávicí systém pomocí esenciálního oleje z koriandru. Aromaterapie a péče o vaši pokožku i duši s tímto mimořádným esenciálním olejem a jeho léčebnými účinky už ani nemůže být snazší.  Více informací

180 Kč
149 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 28.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Koriandrový olej (Coriandrum sativum) - 100% přírodní esenciální olej 

Esenciální olej z koriandru je výjimečný přípravek, který se získává destilací z listů koriandru. Koriandr je aromatická bylina známá svou charakteristickou vůní a lehce kořeněnou chutí. Esenciální olej z koriandru je ceněn pro své rozmanité využití v aromaterapii, kosmetice a lékařství.

Hlavní vlastnosti koriandrového oleje

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: destilace parou

Země původu: Francie

Vůně: dřevnatá, bylinná, lehce pikantní vůně

Léčivé účinky: je tradičně známý pro svou schopnost zlepšovat trávení a zmírňovat zažívací potíže.

Objem: 10 ml

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Koriandrový olej

Jak používat koriandrový olej?

Esenciální olej z koriandru lze použít různými způsoby v závislosti na vašich potřebách a preferencích.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek koriandrového esenciálního oleje do aromalampy nebo do difuzéru. Povzbudí smysly, zlepší náladu a uvolní mysl.

Aromaterapie při meditaci: při meditaci nebo józe si můžete navodit relaxační atmosféru použitím koriandrového esenciálního oleje v difuzéru nebo jeho aplikací na pulzní body.

Masáže: smíchejte několik kapek koriandrového esenciálního oleje s rostlinným olejem, například mandlovým nebo jojobovým, a promasírujte si jím břicho. Tato masáž může pomoci zklidnit zažívací potíže a zlepšit trávení.

Inhalace: pokud potřebujete okamžitou dávku energie, můžete přidat několik kapek koriandrového esenciálního oleje do papírového kapesníku a vdechovat jeho vůni.

Koupele: přidejte několik kapek koriandrového esenciálního oleje do horké koupele. Díky tomu se můžete uvolnit a odpočinout si.

Kosmetika

Přidání do krémů a olejů: přidejte několik kapek koriandrového esenciálního oleje do svého oblíbeného tělového krému. Díky tomu využijete blahodárných účinků koriandrového esenciálního oleje při péči o pokožku.

Péče o vlasy: přidejte několik kapek koriandrového esenciálního oleje do svého oblíbeného šamponu nebo kondicionéru. Tímto způsobem dodáte svým vlasům osvěžující vůni a zároveň využijete jeho potenciálních výhod pro zdraví vlasů a vlasové pokožky.

Domácnost

Odstraňování zápachu: koriandrový olej může pomoci odstranit nepříjemné pachy v domácnosti. Přidejte několik kapek do rozprašovací lahvičky s vodou a použijte jej k pročištění vzduchu.

Čisticí prostředek: smíchejte několik kapek koriandrového esenciálního oleje s octem nebo vodou a použijte jako přírodní čistič kuchyňských nebo koupelnových povrchů.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky koriandrového esenciálního oleje

Esenciální olej z koriandru má několik potenciálních léčivých účinků a zdravotních výhod. Je však třeba upozornit, že esenciální oleje jsou doplňkovou terapií a neměly by nahrazovat lékařskou péči. 

1. Podpora trávení: koriandrový olej se tradičně používá pro svou schopnost podporovat trávicí ústrojí. Může snížit nadýmání, plynatost a zažívací potíže. Často se používá při aromaterapii nebo k masáži břicha.

2. Protizánětlivé účinky: koriandrový esenciální olej obsahuje látky s protizánětlivými účinky. Lze jej aplikovat na postižené místo pokožky smíchaný s nosným olejem, aby se zmírnilo podráždění a zánět.

3. Stres a úzkost: aromaterapie s koriandrovým olejem může zmírnit stres a úzkost. Jeho svěží vůně může mít relaxační účinky na nervový systém a zlepšit náladu.

4. Antioxidační účinky: koriandrový olej obsahuje antioxidanty, jako je linalool, které mohou pomoci chránit tělo před působením volných radikálů. Antioxidanty jsou důležité pro udržení celkového zdraví.

5. Antibakteriální a antimikrobiální účinky: koriandrový olej má také potenciální antimikrobiální účinky a může pomoci v boji proti bakteriím a mikrobům. Je možné jej použít v přírodních čisticích prostředcích nebo jako součást domácí zdravotní péče.

6. Podpora imunitního systému: některé složky koriandrového oleje mohou pomoci posílit imunitní systém tím, že bojují proti infekcím a podporují celkové zdraví.

7. Péče o vlasy: koriandrový olej lze přidávat do šamponů nebo kondicionérů určených k péči o vlasy. Pomáhá udržovat vlasy zdravé a lesklé.

Vhodné kombinace

Koriandrový esenciální olej lze kombinovat s dalšími esenciálními oleji a vytvořit tak jedinečnou směs s různými léčivými a aromaterapeutickými účinky. 

Levandulový esenciální olej

Citronový esenciální olej

Esenciální olej z máty peprné

Esenciální olej z grapefruitu

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej zázvor

Esenciální olej z heřmánku

Esenciální olej fenykl

Koriandrový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíPodzim, Léto
ÚčinekZklidňující, Osvěžující, Afrodiziakální
Vhodné proMuže
Účel použitíZažívání, Bolesti svalů a zad, Bolesti hlavy a migrény
VůněDřevnatá, Bylinná
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-