Dorotheanthus b/kosmatec/sm =

pošli přes

Kosmatec sedmikráskovitý

Jednoletá, plošně se rozrůstající polštářovitá rostlina, dorůstá výšky 5-15 cm. Tvar květu připomíná kopretinu. Je nenáročná na pěstování. Více informací

23 Kč
21 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Dorotheanthus bellidiformis

Jedná se o plazivou letničku původem z Afriky. Má trošku dužnaté listy i stonek, na jeho konci vyrůstá krásný květ podobný kopretině nebo sedmikrásce. Je široký až 10 cm. Kvete od června do srpna. Květy jsou pastelové a mají tmavý střed. Rostlina vyžaduje minimální péči. Hodí se do skalek, na terasu či balkon, kam praží polední slunce.

Jak pěstovat kosmatec

  • Vyžaduje plně osluněné stanoviště. V polostínu nevykvétá. Vyžaduje suchou, velmi propustnou půdu. Zálivku jen velmi omezenou. V zamokřených půdách uhnívá. Pokud pěstujeme rostliny v nádobách, můžeme je zazimovat. Udržujeme je při teplotě 10 až 12°C, minimálně 8°C, bez zálivky.

  • Semena vysazujeme v březnu do pařeniště. Na stanoviště přezasujeme koncem května. Jakmile se objeví rostlinky, výrazně omezíme zálivku. Semenáčky by uhnily.

  • Vyžaduje propustnou, písčitou půdu, která drží málo vodu.

  • Hnojivo aplikujeme od května do září každých 14 dní. Používáme poloviční dávku hnojiva než uvádí výrobce. Vhodné je hnojivo pro rostliny okrasné květem či Kristalon.

  • Rostlina netrpí škůdci ani chorobami.

Parametry a specifikace

DruhKosmatec
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-