Kozlíček polníček 62500

pošli přes

Kozlíček polníček

Listová zelenina pěstovaná pro své oválné listy, které vyrůstají z přízemní ružice. Obsahuje velké množství minerálních látek a vitámínů. Hodí se pro prípravu salátů, koktejlů. Obsahem živin je cennější než salát. Balení obsahuje 1g osiva. Více informací

minimální množství je 10 množství tohoto výrobku

21 Kč
19 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Valerianella locusta

Jedná se o zeleninu listovou, která se pěstuje pro své oválné listy, které vyrustají z přízemní ružice. Dorůstá výšky 20 cm. Listy má celokrajné, podlouhlé a kopinaté. Květy vyrůstají ve vidlanech. Listy mají jemně nasládlou, oříškovou chuť. Obsahují velké množství vitaminu C a A, kyseliny listové, dále vitaminy B1, B2, E, rutin, draslík, železo, vápník a hořčík. Konzumace se doporučuje jako lék na oslabenou imunitu a při stresu. Připravují se z něj saláty, špenát, polévky i nápoje.

Jak pěstovat kozlíček

  • Polníček vydrží slabé mrazy do - 5°C. Optimální teplota klíčení je 15 - 17°C. Vyžaduje slunné stanoviště. Pravidelnou zálivku, vyschnutí snáší špatně.

  • Semena vyséváme několikrát do roka. Díky krátké vegetační době můžeme vysévat na jaře, ideálně únor a pak také v červenci. Výsev 1 - 2 cm hluboko do řádků 10 - 15 cm vzdálených, od poloviny září do konce října pod sklo do řádků 8 - 10 cm.

  • Čím lehčí půda, tím kratší vegetační doba. pH vyžaduje mírně kyselé.

  • Základní dávka hnojiva : N - 60 kg/ha, P - 40 kg P2O5/ha, K - 100 kg K2O/ha. Při pěstování v nádobách hnojíme vodorozpustným hnojivem - Cererit, Kristalon.

  • Vzhledem ke krátké vegetační době nejsou škůdci významní. Pokud pěstujeme salát na záhonech, mohou ho ohrožovat slimáci. Těch se zbavíme nejlépe ručním sběrem.

  • Sklízí se buď pouze listy nebo se vážou celé rostliny, uříznuté těsně pod povrchem půdy, do svazků. Sklízíme dle potřeby.

Parametry a specifikace

Druhkozlíček
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-