Výprodej! Craspedia globosa/kraspedie/ž =

pošli přes

Kraspédie žlutá (Craspedia globosa)

Letnička tvořící žluté kulovité květenství. Hodí se do suchých vazeb i k řezaným květinám. Vhodná pro smíšené záhonové výsadby. Více informací

26 Kč
23 Kč bez DPH

-50%

51 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Craspedia globosa

Pochází ze subtropických oblastí Austrálie a Nového Zélandu. Kraspédie je letnička tvořící přízemní růžici listů. Má žluté kulovité květenství. Kvete od července do září. Z každého trsu vykvete postupně více než 10 květenství. Hodí se do suchých vazeb i k řezaným květinám. Hojně je využívaná do svatebních kytic. V zahradě udělá parádu vysázená společně s kobercovými trvalkami či modrým sporýšem.

Jak pěstovat kraspédii

  • Rostliny vyžadují slunné stanoviště. Pravidelnou zálivku, tu provádíme až když půda vyschne. Během zálivky se snažíme vyhnout styku vody s listy. Záhon, kde rostliny rostou pravidelně odplevelujeme.

  • Semena (nažky) vyséváme v prosinci nebo lednu. Klíčí při teplotě 18°C během tří týdnů. V 6-8 týdnusemenáčky přepícháme do sadbovačů. Od března je udržujeme v chladném skleníku a na záhony je vysazujeme koncem května.

  • Vyžaduje kyselou, chudší, štěrkovitopísčitou, dobře propustnou půdu.

  • Před výsadbou spolu s kultivací záhonu zapravíme dobře uleželý kompost či hnůj. Rostliny pak není nutné přihnojovat během vegetace.

  • U letniček se nejčastěji setkáme s chorobami, které způsobují patogenní houby. Projevují se různě zbarvenými povlaky, skvrnami a zahnívajícími místy na všech částech rostlin. Patří sem například padlí, plíseň šedá a rzi. Z živočišných škůdců se na rostlinách objevují především třásněnky, molice, mšice, žravé housenky různých motýlů či brouci. Rostliny proti houbám ošetřujeme mořením osiva či postřikem fungicidy. Proti hmyzím škůdcům rostliny bráníme speciálními insekticidy.

  • Rostliny jsou vhodné k sušení. Květenství sušíme ve stinné, teplé místnosti, která je dobře větraná, zavěšené květy dolů.

Parametry a specifikace

DruhKraspédie
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-