Kvajáva (Psidium guajava) 10 semen

Kvajáva, známá také jako guava, je tropický ovocný strom se sladkými a aromatickými plody. Je oblíbená svou osvěžující chutí a používá se při přípravě šťáv, džemů či dezertů. Tento exotický strom je oblíbený v tropických a subtropických oblastech po celém světě. Více informací

59 Kč
53 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Kvajáva - Psidium guajava - 10 semen

Kvajáva, známá také jako guava, je tropický strom pocházející z rodu Psidium. Pochází z tropických oblastí Střední a Jižní Ameriky a Karibské oblasti. Kvajáva je ceněna pro svou exotickou chuť a množství živin. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Kvajáva plodí kulaté nebo oválné plody s dužinou, která se může lišit v závislosti na odrůdě - od růžové přes bílou až po žlutou. 

Kvajáva

Kvajáva: Popis vzhledu rostliny 

Kvajáva je tropický strom, který dorůstá do výšky 3 až 6 metrů. Má nízký, rozvětvený kmen a hustou korunu. Listy kvajávy jsou jednoduché, lesklé, oválného tvaru. Mají výrazné žilkování a tmavě zelenou barvu. Kvajáva tvoří drobné bílé květy, které se mohou objevovat jednotlivě nebo ve shlucích. Plody kvajávy jsou kulaté nebo oválné, s hladkou nebo drsnou slupkou a bývají různě zbarvené, včetně zelené, žluté a růžové. Dužina je sladká, šťavnatá a obsahuje mnoho drobných semínek. Kvajáva má exotický vzhled, sytě zelené listy a lahodné plody, které se konzumují se čerstvé, připravují se z nich džemy, šťávy, dezerty a další pokrmy

Kvajáva

Jak pěstovat kvajávu?

1. Příprava substrátu: připravte vhodný substrát, který je dobře propustný a dobře odvádí vodu. Vhodná je směs rašeliny, písku a zahradní zeminy.

2. Výsadba semen: zasaďte semena do substrátu, jemně je přitlačte a přikryjte tenkou vrstvou zeminy. Můžete použít květináče nebo sadbovače.

3. Zalévání: semínka zalévejte opatrně, aby byl substrát stále vlhký. Nepřelévejte je, ale udržujte mírnou vlhkost.

4. Teplota a světlo: sazenice umístěte na teplé a slunné místo s dostatkem světla. Ideální teplota pro klíčení semen je přibližně 25-30 °C.

5. Klíčení: semena by měla začít klíčit během 2-3 týdnů. 

6. Péče o sazenice: jakmile sazenice vyrostou a zapustí dostatečně silné kořeny, přesaďte je do samostatných květináčů nebo ven do půdy. Zajistěte jim dostatek slunečního světla a pravidelně je zalévejte.

7. Péče o rostliny: rostliny pravidelně zalévejte, udržujte substrát vlhký, ale ne přemokřený. Hnojte vhodným hnojivem pro ovocné rostliny.

8. Růst rostlin a péče: během několika let by měla kvajáva dorůst do takové velikosti, aby mohla začít plodit. Potřebuje teplé a slunečné klima, a proto je vhodná pro pěstování v tropických a subtropických oblastech.

Parametry a specifikace

DruhKvajáva
Druh exotických rostlinPlodící, Užitkové, Okrasné, Exotické ovoce
Výška vzrůstuMalé stromy, Keře
PěstováníNa slunci, Venku, Ve stínu, Ve skleníku, V květináči, Uvnitř
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-