Směs letniček/na balkony/

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Letničky balkónové Mix

Směs těch nejžádanějších letniček určených pro pěstování na balkonech, terasách, ale také v zahradě! Balení obsahuje 0,9g semen. Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 22.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Letničky balkónové - mix

Tato unikátní směs nejžádanějších balkonových letniček uspokojí i ty nejnáročnější! Balení obsahuje např. aksamitníky, netýkavky, okrasný tabák, africkou kopřivu či lobelku. Tyto balkonové letničky jsou vhodné pro pěstování v balkonových truhlících a nádobách. Vysázet je můžete také na záhony.

Jak pěstovat balkónové letničky

  • Rostliny vyžadují světlé slunné stanoviště. Snáší i polostín. Zaléváme pravidelně, nejlépe brzy ráno nebo později večer. Během vegetace je třeba odstraňovat plevel, kypřit půdu a průběžně odstřihávat odkvetlé květy - to zajistí bohaté kvetení během celého léta.

  • Semena vyséváme v březnu až květnu do speciálního substrátu určeného pro výsev a množení. Substrát udržujeme při pokojové teplotě. Neustále udržujeme sadbu mírně vlhkou, nikdy přemokřenou. Semena a mladé rostlinky potřebují hodně světla. Vzrostlé sazeničky přsazujeme na stanoviště na konci května.

  • Rostliny nejsou náročné na půdu. Prospívají v každé zahradní půdě, která je propustná. Při přípravě záhonu je dobré přimíchat do substrátu pomalu rozpustné hnojivo, případně můžeme půdu před výsadbou obohatit o prosátý kompost.

  • Přihnojujeme ve formě zálivky jednou za týden či dva plným NPK hnojivem či hnojivem určeným pro balkonové rostliny.

  • Nejčastějším problémem je tzv. padání klíčních rostlin. Toto houbové onemocnění, způsobující uhnívání kořenových krčků, má v sobě půda. Problémům předejdeme použitím kvalitního, dezinfikovaného, dobře propustného substrátu a správnou péčí o rostliny.

    Snažíme se nezalévat na listy, abychom předešli výskytu padlí. Rostliny někdy napadají mšice. V případě potřeby rostliny ošetřujeme speciálními insekticidy a fungicidy.

Parametry a specifikace

DruhLetničky
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-