Levandule - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte sílu přírody s naším levandulovým esenciálním olejem. Relaxace, uzdravení a vůně Provence se skrývají už v pouhé jedné kapce. Pronikněte do světa aromaterapie a vyzkoušejte léčivou sílu levandule! Více informací

130 Kč
107 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Levandulový olej (Lavandula angustifolia) - 100% přírodní esenciální olej 

Levandulový olej je přírodní esence známá svými mnohostrannými léčivými účinky a nezaměnitelnou vůní. Tento olej se získává z květů levandule, která je proslulá svými uklidňujícími a relaxačními účinky.

Hlavní vlastnosti levandulového oleje

Použitá část rostliny: květy

Extrakční proces: destilace parou

Země původu: Francie

Vůně: charakteristická sladká, květinová, svěží vůně

Léčivé účinky: levandulový olej je známý svými relaxačními a uklidňujícími účinky, také přispívá ke kvalitnímu a hlubokému spánku.

Objem: 10 ml

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

levandulový olej

Jak používat levandulový olej?

Levandulový esenciální olej je velmi univerzální a má širokou škálu použití.

Aromaterapie

Difuzér: přidejte 5-10 kapek levandulového oleje do difuzéru a rozptylte jeho relaxační vůni v celé místnosti.

Koupel: přidejte 8-10 kapek do horké koupele a dopřejte si hlubokou relaxaci před spaním.

Masáž: smíchejte několik kapek levandulového oleje s nosným olejem a použijte jej k relaxační masáži. Pomáhá uvolňovat napětí ve svalech a přispívá k celkové relaxaci.

Kosmetika

Zklidnění pokožky: smíchejte několik kapek levandulového oleje s nosným olejem (např. kokosovým, jojobovým) a naneste ho na problematická místa.

Každodenní hydratace: přidejte několik kapek do denního krému pro extra hydrataci.

Péče o vlasy: přidejte několik kapek do vašeho oblíbeného šamponu nebo kondicionéru, abyste podpořili zdraví a růst vlasů.

Domácnost

Domácí čisticí prostředky: přidejte několik kapek do svého oblíbeného čisticího prostředku, čímž si vyrobíte vlastní antiseptický přípravek s příjemnou vůní.

Upozornění: před použitím na kůži olej vždy nařeďte a proveďte test citlivosti na malé části kůže. V případě podráždění přestaňte přípravek používat a poraďte se s lékařem. Uchovávejte mimo dosah dětí. Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky levandulového esenciálního oleje

Levandulový esenciální olej je jedním z nejzkoumanějších a obecně nejoblíbenějších esenciálních olejů, a to hlavně díky své široké škále léčivých účinků:

1. Relaxační účinky: levandule má přirozené uklidňující účinky, které pomáhají snižovat stres, úzkost a napětí. Její vůně je často spojena s podporou hlubokého spánku a snížením nespavosti.

2. Antiseptické a protizánětlivé účinky: levandulový olej můžete aplikovat na řezné rány, odřeniny a jiná drobná poranění, čímž zabráníte infekci a urychlíte hojení.

3. Ochrana pokožky: levandulový olej pomáhá při léčbě kožních onemocnění, jako jsou popáleniny, ekzémy, akné a podráždění. Má také regenerační účinky, které pomáhají zlepšit vzhled jizev a stárnoucí pokožky.

4. Bolesti svalů a kloubů: díky svým protizánětlivým účinkům se levandulový olej často používá v masážních olejích k uvolnění napjatých svalů a zmírnění bolesti kloubů.

5. Podpora trávení: aromaterapeutické vlastnosti levandule mohou pomoci zmírnit příznaky nadýmání, špatného trávení a koliky.

6. Zlepšení dýchání: levandule se díky svým vykašlávacím účinkům může používat ke zmírnění příznaků nachlazení, chřipky a astmatu.

7. Odpuzování hmyzu: levandulový olej může působit jako přírodní repelent proti komárům a jinému hmyzu.

8. Zmírnění bolesti hlavy: inhalace levandulového oleje může zmírnit bolesti hlavy a migrény.

9. Zlepšení kvality vlasů: levandulový olej smíchaný s nosným olejem a nanesený na vlasovou pokožku může posílit vlasové kořínky a podpořit růst vlasů.

Vhodné kombinace

Levandulový esenciální olej je jedním z nejuniverzálnějších olejů, co se týče kombinování s jinými esenciálními oleji. Díky kombinaci levandulového oleje s jinými esenciálními oleji můžete vytvořit směsi, které mohou mít ještě lepší léčebné účinky.

Esenciální olej z máty peprné

- Esenciální olej z růže

Citronový esenciální olej

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej tea tree

Esenciální olej ylang ylang

Esenciální olej z pelargonie

Esenciální olej z heřmánku

levandulový olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíLéto, Jaro
ÚčinekZklidňující, Relaxační, Očistný
Vhodné proDěti
Účel použitíÚzkost, Vrásky, Stres, Regenerace svalů, Péče o vlasy, Odpuzovač hmyzu, Nespavost a poruchy spánku, Hormonální rovnováha, Deprese, Bolesti svalů a zad
VůněSladká, Květinová
Od A do ZL

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-