Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkupošli přes
Libeček, víceletý, je bylina, jejíž listy a výhonky dodávají polévkám, omáčkám a dušeným pokrmům intenzivní aroma. Tato bylina je také skvělá k ochucení sýrů. Více informací
Dostupny od:
Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč
Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice
Doprava zdarma nad 1500 KčVíceletý libeček poskytuje od června do září bohatou úrodu jemných listů a výhonků. Pro ty, kdo chtějí dodat rustikálním pokrmům, jako jsou polévky, omáčky a dušené pokrmy, intenzivně aromatickou chuť, nabízí libeček dvě možnosti použití: jemně nasekané listy lze přidat přímo do jídla, zatímco celé výhonky se přidávají během vaření. Kombinace libečku se sýrem je také velmi oblíbená. Další možností je příprava čaje z libečku, který má křečové, trávicí a diuretické účinky.
Pro konzervaci libečku existuje několik metod: sušení, mražení nebo nakládání do oleje či octa. Výsev by měl proběhnout mezi březnem a červencem na slunném místě.