Lilek quitský (solanum candidum) 5 semen

Lilek quitský, známý také jako naranjilla, je exotická rostlina z Jižní Ameriky s oranžovo-zelenými plody. Jeho šťavnaté ovoce má osvěžující, mírně kyselou chuť. Lilek quitský se pěstuje pro svůj exotický vzhled a jako zdroj vitamínu C. Je oblíbeným doplňkem nápojů a dezertů. Více informací

68 Kč
61 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Lilek quitský (solanum candidum) 5 semen

Lilek quitský je exotická rostlina z Jižní Ameriky. Má oranžově-zelené plody s osvěžující, kyselou chutí. Pěstuje se pro vitamín C. Potřebuje teplé klima a dobře odvodněnou půdu. Využívá se při přípravě šťáv a dezertů.

Lilek quitský

Lilek quitský: Popis vzhledu rostliny 

Lilek quitský je exotická rostlina s unikátním vzhledem. Má vzpřímený stonek, který může dorůst až do výšky 2 metrů. Listy jsou velké, sytě zelené a mají charakteristické výrazné žebrování. Květy lilku quitského jsou malé a fialové, vytvářejí se ve shlucích a vyrůstají na koncích větví. Plody jsou kulaté a mají oranžovou až žlutozelenou barvu s bodlinami na povrchu. Lilek quitský je známý svým exotickým a atraktivním vzhledem, který dodává zahradě nebo skleníku exotický nádech.

Lilek quitský

Jak pěstovat lilek quitský? 

Pěstování lilků quitských vyžaduje specifické podmínky. Zde je návod, který vám může pomoci při pěstování těchto rostlin:

1. Klimatické podmínky: Lilek quitský je teplomilná rostlina a vyžaduje teploty kolem 20-30 °C. Měl by být pěstován v oblastech s mírným klimatem nebo v teplých sklenících.

2. Výběr stanoviště: Vyberte místo, které poskytuje dostatečné osvětlení, ideálně slunečné až polostinné. Místo by mělo být chráněno před silným větrem, který může poškodit rostliny.

3. Příprava půdy: Lilek quitský upřednostňuje půdu s dobrou odvodněním a dobrou zásobou živin. Před výsadbou je vhodné půdu obohatit kompostem nebo jiným organickým hnojivem.

4. Výsev nebo výsadba: Lilek quitský se může pěstovat z semen nebo z vypěstovaných sazenic. Pokud se rozhodnete pro výsev z semen, zasejte semena do květináčů a zakryjte je jemnou vrstvou půdy. Udržujte půdu vlhkou, dokud semena nevyklíčí. Poté můžete mladé rostliny přesadit na trvalé stanoviště.

5. Zálivka a hnojení: Lilek quitský vyžaduje pravidelnou zálivku. Ujistěte se, že půda je stále mírně vlhká, ale vyhněte se přemokření. Pravidelně hnojte rostlinu vhodným hnojivem pro plodové rostliny.

6. Podpěra rostliny: Vzhledem k tomu, že lilek quitský vytváří větve a plody, může být vhodné rostlinu podepřít, aby se zabránilo jejímu poklesu. Použijte kolíky nebo podpěrné sítě, abyste rostlinu udrželi vzpřímenou.

7. Péče o plody: Plody lilků quitských dozrávají za příhodných podmínek asi po 4-5 měsících. Sbírejte plody, jakmile získají oranžovou barvu.

Parametry a specifikace

Druh exotických rostlinPlodící, Užitkové, Okrasné, Exotické ovoce
Výška vzrůstuKeře
PěstováníVenku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZL

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-