Výprodej! Italská salátová louka výsevný pás - výsevný pás salátu

pošli přes

Kiepenkerl zahradní potřeby

Listový salát výsevný pás

EXPIRACE: 12. 2022 Pokud budete chtít zakoupit semínka bez koncové lhůty expirace, napište nám na email. Balení obsahuje variace salátů jako je čekanka, radicchio, rukola, jeleni roh. Výsev je extrémně jednoduchý. Nenáročné na péči. Více informací

93 Kč
83 Kč bez DPH

-25%

124 Kč

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 20.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Výsevný pás: salátová louka - Italská

Čekankaje jednoletá zelenina. Vytváří v prvním roce řepovitý kořen a listovou růžici. Její listy jsou chutnou přísadou do zeleninových salátů.

Radicchio je italský příbuzný čekanky. vypadá jako malé zelí s pevnými červeno-nachovými listy. Listy jsou křupavé a mají velmi hořkou chuť.

Rukola má neobvyklou, těžko popsatelnou ostřejší a štiplavější chuť, která dokáže zpestřit každé jídlo. Výborná do salátů a nebo jen jako příloha.

Jelení roh jedná se o druh jitrocele „jelení roh“ zvaný také Herba Stella.

Jak pěstovat výsevnou salátovou louku

  • Stanoviště by mělo být světlé až slunné. Vzrostlý výsev během vegetace pravidelně okopáváme a odplevelujeme a v případě nutnosti zavlažujeme nebo přihnojíme. Půda by neměla nikdy vyschnout.

  • Výsevné pásky se pokládají do 1cm hlubokých brázd. Následně se zalijí vodou a přikryjí zeminou. Sadbu udržujeme stejnoměrně vlhkou.

  • Rostliny vyžadují na výživnou, na humus bohatou zahradní půdu.

  • Rostliny dobře reagují na organické hnojivo. Před výsadbou do půdy zapravíme proleželý kompost. Během vegetace se jeví jako nejlepší aplikovat ve vodě rozpustná hnojiva - Cererit, Kristalon - Plod a květ.

  • Mezi největší škůdce u salátů patří drátovci a slimáci. Drátovci jsou larvy brouka kovaříka. Nejlepší je vysadit v místě výskytu pár testovacích salátů, nechat je napadnout a pak je mechanickyvčetně larev odstranit. Slimáci jsou také neméně důležitým škůdcem salátů. Chemické přípravky nedoporučují. Nejlepší obranou je nízká zálivka a ruční sběr. Další škůdci jako jsou krtci, krtonožky nebo myši se doporučují spíše plašit mechanicky než chemicky.

    bakteriální hniloba salátu se projevuje na okrajích listů, kdy pozorujeme zpočátku ostře ohraničené, tmavé černající skvrny. Často bývají napadeny nejstarší listy ležící na půdě. Napadení pak přechází i na mladší listy. Napadené posklizňové zbytky nebo celé rostliny musí být hluboko zaorány nebo odstraněny, aby nedocházelo ke zvýšení infekčního potenciálu půdy. Ošetřujeme přípravkem Champion WP 50.

    Plíseň salátová se projevuje zejména na starších listech, kde vznikají světle zelené až žlutozelené skvrny různých velikostí, často ohraničené nervaturou. Skvrny se postupně zvětšují, splývají, zasychají a nekrotizují. Chemická ochrana spočívá v moření osiva přípravky Rovral 50 WP, Rovral FLO a Previcur 607 SL.

    U plísně šedé napadené části žloutnou a pokrývají se šedými povlaky mycelia. Vhodné je mořit osivo přípravkem Rovral 50 WP. Chemické ošetření provádíme přípravky Rovral 50 WP nebo Rovral FLO.

  • EXPIRACE: 12. 2022

Parametry a specifikace

Druhsalát

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-