Výprodej! Lobelia pen/lobelka/př.sm 02449

pošli přes

Moravo Seed zahradní potřeby

Lobelka převislá mix

Převislý druh lobelky potěší všechny příznivce balkonový a nádobových letniček! Balení obsahuje speciální mix těch nejkrásnějších barev, které rozzáří každou terasu, balkon a zahradu. Balení obsahuje 1000 semen. Více informací

18 Kč
16 Kč bez DPH

-50%

35 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Lobelia pendula

Lobelka je vytrvalá rostlina původem z Afriky, u nás se však pěstuje jako letnička. Existuje přes 300 druhů této rostliny. Rostliny dorůstají výšky od 10 do 30 cm, existují tedy nízké i převislé druhy. Květy mají různou barvu, od bílé až po světle fialovou. Nejznámější jsou modré lobelky. Kvete od května do října. Jejich malé květy skvěle kontrastují s masivními květy petúnií, pelargonií a mnoha dalších letniček. Vzpřímené lobelky jsou dobře použitelné na nejrůznějších záhonech a skalkách.

Jak pěstovat lobelky

  • Rostliny vyžadují světlé stanoviště, bez přímých slunečních paprsků. Stanoviště musí být chráněné před větrem. Vyžaduje častou a vydatnou zálivkou. Po kvetení seřízneme, podpoříme kvetení. Rostliny nesnáší mráz.

  • Semena vyséváme do pařeniště,skleníku nebo truhlíku v bytě. Nejlépe v únoru až březnu. Semena jsou velmi jemná a proto je nezasypáváme. Semena klíčí na světlém stanovišti. Zaléváme podmokem a nebo rosíme. Rostliny několikrát přepichujeme. Od poloviny května vysazujeme na cílové stanoviště.

  • Rostliny vyžadují humozní půdu, která je propustná a bohatá na živiny. Pro pěstování v nádobách stačí substrát pro balkonové květiny.

  • Hnojivo aplikujeme 1x týdně. Vhodé je hnojit speciálním hnojivem vhodným pro okrasné balkónové květiny s vysokým obsahem železa. Rostlina je citlivá na přesolení a také na přehnojení dusíkem. Přehnojení dusíkem způsobuje sníženou násadu květů.

  • Občas se na rostlinách vyskytnou mšice. Můžou být napadeny také sviluškami. Vhodné je použít speciální insekticidní přípravky jako je Omite nebo Mospilan.

Parametry a specifikace

Druhlobelka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-