Lobelia pen/lobelka/př.sm =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Lobelka převislá Mix

Převislý druh lobelky potěší všechny příznivce balkonový a nádobových letniček! Balení obsahuje speciální mix těch nejkrásnějších barev, které rozzáří každou terasu, balkon a zahradu. Balení obsahuje 1000 semen. Více informací

51 Kč
46 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 30.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Lobelia pendula

Lobelka je vytrvalá rostlina původem z Afriky, u nás se však pěstuje jako letnička. Existuje přes 300 druhů této rostliny. Rostliny dorůstají výšky od 10 do 30 cm, existují tedy nízké i převislé druhy. Květy mají různou barvu, od bílé až po světle fialovou. Nejznámější jsou modré lobelky. Kvete od května do října. Jejich malé květy skvěle kontrastují s masivními květy petúnií, pelargonií a mnoha dalších letniček. Vzpřímené lobelky jsou dobře použitelné na nejrůznějších záhonech a skalkách.

Jak pěstovat lobelky

  • Rostliny vyžadují světlé stanoviště, bez přímých slunečních paprsků. Stanoviště musí být chráněné před větrem. Vyžaduje častou a vydatnou zálivkou. Po kvetení seřízneme, podpoříme kvetení. Rostliny nesnáší mráz.

  • Semena vyséváme do pařeniště,skleníku nebo truhlíku v bytě. Nejlépe v únoru až březnu. Semena jsou velmi jemná a proto je nezasypáváme. Semena klíčí na světlém stanovišti. Zaléváme podmokem a nebo rosíme. Rostliny několikrát přepichujeme. Od poloviny května vysazujeme na cílové stanoviště.

  • Rostliny vyžadují humozní půdu, která je propustná a bohatá na živiny. Pro pěstování v nádobách stačí substrát pro balkonové květiny.

  • Hnojivo aplikujeme 1x týdně. Vhodé je hnojit speciálním hnojivem vhodným pro okrasné balkónové květiny s vysokým obsahem železa. Rostlina je citlivá na přesolení a také na přehnojení dusíkem. Přehnojení dusíkem způsobuje sníženou násadu květů.

  • Občas se na rostlinách vyskytnou mšice. Můžou být napadeny také sviluškami. Vhodné je použít speciální insekticidní přípravky jako je Omite nebo Mospilan.

Parametry a specifikace

DruhLobelka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-