Lunaria an/měsíčnice/

pošli přes

Lunaria rediviva - Měsíčnice vytrvalá

Dekorativní rostlina, která je nenáročná na pěstování. Její semeníky se používají do suchých vazeb. Vhodná do přírodních výsadeb či luk. Jedná se o dvouletku, v zahradách se množí samovýsevem. Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Lunaria annua

Měsíčnice je dvouletka pocházející z jižní Evropy. Dorůstá výšky 30 - 100 cm. Kvete v květnu a červnu fialovými (odrůda alba bílými) drobnými kvítky. Plodem je velmi dekorativní šešule. Měsíčnice je nenáročná květina vhodná do smíšených výsadeb. V zahradách roste samovolně - samovýsevem. Pěstuje se především pro její velmi dekorativní květy a také semeníky. Tyto semeníky poté co z nich vypadají semena připomínají "průsvitné penízky". Rostliny jsou v našem klimatu plně mrazuvzdorné.

Jak pěstovat měsíčnici

  • Vyžaduje slunné stanoviště, snese polostín. Rostlina je na pěstování velmi nenáročná. Při vhodných podmínkách se může v záhoně stát i invazivní. Rostliny pravidelně zaléváme.

  • Semena vyséváme přímo na cílové stanoviště na začátku léta. Jelikož se jedná o dvouletku, rostlina do podzimu vyroste a v druhém roce na jaře vykvete. Jarní výsev na stanoviště je také možný, rostliny vykvetou v téže roce od výsevu, ale nejsou silné a robustní. Na stanovišti se rostlina pravidelně vysemeňuje.

  • Vyžaduje hlubší, humózní, kyprou a propustnou půdu.

  • Rostlina nevyžaduje přihnojování.

  • Rostlina netrpí chorobami a škůdci.

  • Sbírají se dekorativní semeníky do suchých vazeb. Pro suché vazby je dobré semeníky nechat zcela uzrát. Nejdříve jsou zelené, pak seschnou a zhnědnou - v této době je vhodný čas na dosušení.

Parametry a specifikace

DruhMěsíčnice
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-