Lupinus pol/vlčí bob/ =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Vlčí bob

Vytváří vyrázné květy nahloučené v dlouhém hroznu. Je vhodný na záhony a do trvalkových kompozic a také k řezu. Obohacuje půdu o důležitý dusík.  Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 25.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Lupinus polyphyllus - mix

Původem je ze Severní Ameriky. Je vysoký až 130 cm, pod zemí má silný kůlový kořen. Listy jsou dlanitě dělené s 9 až 15 kopinatými lístky. Květní hrozen je až 50 centimetrů dlouhý. Rostliny začínají kvést po polovině června. Vyšlechtěné kultivary lupiny mají pestrou škálu pastelových barev: bílou, růžovou, žlutou, lososovou, červenou, modrou a fialovou pro jednobarevné kultivary, mnohé pak mají jednotlivé květy kombinované s bílou.

Skupina barevných lupin se nedá přehlédnout. Krásně vypadají ve volných skupinách i na smíšených rabatech, kde se dobře kombinují s nižšími, později kvetoucími trvalkami. Výborně se kombinují s podzimními kosatci a stračkou. Jsou vhodné k řezu.

Jak pěstovat vlčí bob

  • Vyžaduje slunné stanoviště. Pravidelně zaléváme a okolí okopáváme. Pozor, v zimě nemá rád přemokření! Pravidelně okolí rostlin kypříme.

  • Semena vyséváme od dubna do června na stanoviště. Zatlačíme 1 až 2 cm hluboko do země. Ideální teplota ke klíčení je 15 stupňů. Klíčení trvá obvykle 14 - 20 dnů.

  • Půda by měla být propustná, živná, hluboká, bez vápníku. Potřebují kyselejší půdní pH.

  • Rostliny pravidelně přihnojujeme. Vhodná je aplikace formou hnojivé zálivky hnojivy Kristalon či Cererit. Možné je také rozhodit plné dlouhodobě působící granulované hnojivo.

  • Rostliny mohou napadat plísně jako plíseň šedá, či padlí. Vhodné je udržovat rostliny v suchu, vyhýbat se zálivce na listy. Vhodné je ošetření speciálními fungicidy.

Parametry a specifikace

DruhVlčí bob
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-