Magnólie champacea (Magnolia champaca) 6 semen

Magnólie champaca je stálezelený strom z čeledi magnólií. Má nádherné bílé či lososové, silně vonící květy. Pěstuje se jako pokojová rostlina. Lze ji letnit na terase či v zahradě. Balení obsahuje 6 semen. Více informací

59 Kč
53 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Magnolia champaca

Stálezelený strom z čeledi magnólií rostoucí v jižní a jihovýchodní Asii, kde je pěstován hlavně pro své bílé či lososové, silně vonící květy. Ty jsou široké až 25 cm. Je využívána nejen v kosmetice (parfemy, kremy), ale je také pěstována pro své dřevo. Její semena jsou pochoutkou pro ptáky. Její éterický olej bývá označován jako bílá nefritová magnólie a jsou z něj připravovány ty nejluxusnější a nejdražší parfémy pro radost a potěšení. Pro svou vůni se tato rostlina dává v místnostech do nádob s vodou a používá se tak jako voňavá dekorace. Slouží také jako dekorace na svatební postele a na věnce. V našich podmínkách se pěstuje jako nenáročná pokojová květina, kterou je možné letnit na terase či v zahradě.

Jak pěstovat magnolii

  • Vyžaduje místa s polostínem nebo na přímém slunci. Půda by neměla nikdy vyschnout, zvláště pokud pěstujeme rostlinu v nádobě. Nevysazujeme rostliny v blízkosti zabetonovaných ploch nebo asfaltových silnic, neboť sálavé teplo ji neprospívá. Mladé rostliny je třeba chránit před namrzáním (například pomocí listí nebo slámy). Rostlina prospívá nejlépe při teplotě okolo 30 st. Celsia. Není mrazuvzdorná. V létě v teplých dnech je možné letnění na terase či zahradě.

  • Semena umístíme na 1 měsíc do ledničky, tím se provede tzv. studená stratifikace. Takto připravená semena jsou připravena k výsevu. Semena zatlačíme 1 - 2 cm hluboko do substrátu. Substrát je vhodný speciální pro výsev a množení. Květináč s rostlinou umístíme na světlé místo s teplotou 22 - 26 stupňů. Klíčení obvykle trvá 4 - 6 týdnů.

  • Půda by měla být propustná, obohacená o rašelinu a kompost. Nevhodné je přemokřené prostředí, ve kterém kořeny hnijí.

  • Magnolie hnojíme od jara do podzimu každých 14 dní. Vhodné je vodorozpustné plné NPK hnojivo. Můžeme také dávku hnojiva snížit na 1/4 z plné dávky a přihnojovat rostliny při každém zalévání.

  • Jelikož se tento druh magnolie nedá pěstovat v našich podmínkách, ale pouze v teplých sklenících, bývají často rostliny napadány mšicemi, sviluškami či třásněnkami. Takto napadené rostliny ošetřujeme vhodnými insekticidy.

Parametry a specifikace

Druhmangólie

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-