Melitta Cafina XT6
+ doprava zdarma

Melitta Cafina XT6 by nemohla být vyvinuta bez zákazníků Melitty v gastronomickém odvětví. Jejich požadavky a návrhy udávaly směr konstruktérům a technikům. XT6 má v repertoáru možnost dokoupení příslušenství jako ledničky a stojany pro šálky, ale také různé funkční vlastnosti troje. Více informací

310 000 Kč
256 198 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Melitta Cafina XT6 vznikala na poptávku zákazníků v oblasti gastronomie, kteří hledali spolehlivost a možnosti. Zde v podobě dokoupení příslušenství.

Prémiová kvalita

Gastronomický průmysl byl středobodem pro vývoj Melitty Cafina XT6. Společnost Melitta se dotazovala svých klientů v tomto oboru. Jejich požadavky a návrhy byli zohledněny a našli cestu do specifikací nové generace automatických kávovarů XT. Rovněž byla provedena hloubková analýza trhu, aby se stanovily požadavky postů. Poté bylo zapotřebí široké množství inovací, aby bylo možné uvést model, který by neměl ve své třídě konkurenci, pokud jde o technologii a provoz.

Rozmanitost v každém šálku

Espresso, espresso macchiato, latté macchiato, cappuccino, čaj nebo kakao - s Melittou Cafina XT6 můžete připravit širokou škálu specialit pokaždé s vysokou kvalitou. Vaši hosté se budou muset vracet několikrát, aby je všechny ochutnali. A jsou pokaždé ohromeni.

Zásobník na kávové zrna

Kromě dvou zásobníků na kávová zrna, každý s kapacitou 1 kg, má XT6 dva kontejnery na instantní směsi o objemu 450 - 800 gramů prášku. Nápoj se připravuje ve směsovací jednotce a zbytek prášku se odsaje, zanechává čisté cesty v kávovaru. 

Přizpůsobitelný pro každou specialitu

Vaše dokonale připravená specialita již jen vyčkává až ji vezmete zpod osvětleného dávkovače, který je plynule výškově nastavitelný od 70 - 185 mm. Vhodné pro jakoukoliv výšku šálku nebo sklenice. 

Horké nebo studené mléko?

Zcela nový systém mléčné pěny dává na výběr mezi horkým mlékem nebo studenou mléčnou pěnou.  Studené či teplé mléko, individuálně programovatelné, pro každou kávovou specialitu až ve čtyřech variantách. Pěna se rychle vyrábí s důkladnou a vyrovnanou pěnou.

Desing pro Vaši kávu

Čisté linie. Stříbrný akcent. Černá a bílá. Melitta Cafina XT6 má moderní vzhled, aby předvedla své aktuální umění a technologii. K tomu se přidá vysoká kvalita pečlivě vybraných materiálů jako je hliník o tloušťce 3 mm, boční panely a robustní dotykový displej v nejvyšší kvalitě, který reaguje na každý dotyk.

Šetří místo

Díky svým kompaktním rozměrům - šířka 300 mm, výška 580 mm a hloubka 715 mm - a elegantnímu hliníkovému pouzdru se Cafina XT6 se dobře vejde na jakékoliv místo. Rozšiřující modely mají stejný desing  a tvoří funkční a konstrukční jednotku s XT6.

Vaše volba 

Melitta Cafina XT6 ještě více zdůrazňuje díky svému atmosferickému osvětlení. Produkty jsou prezentovány ještě v lepším světle. Celá oblast poháru je osvětlena LED diodami denního světla, které zvýrazňuje vzhled šálku či skleničky společně s jejich obsahem.

Dotykový displej

Lehkým dotekem na barevném dotykovém displeji si lehce a vyberete nápoj. TFT displej je odolný a než se nadějete, káva bude připravena pro Vaše potěšení.

Dlouhodobá životnost mlýnku

Proces mletí zajišťují speciálně vyvinuté mlecí kameny z oceli se širokým průměrem 75 mm. To představuje další rozvoj ve vysokých standartech Melitta Proffesional. Mlecí kameny jsou extrémně odolné a vydrží přibližně až 100 000 použití. Mlýnek pracuje obzvlášť rychle a produkuje rovnoměrně mletou kávu s neklesající kvalitou.

ACS - Automatický kávový systém

Asi nejzajímavější funkce tohoto automatického profesionálního kávovaru Melitta Cafina XT6. Pracuje jako Váš barista uvnitř stroje. Monitoruje přípravu kávy a v případě potřeby upravuje tlak, teplotu vody, mění hrubost mletí, množství namleté kávy a dobu přípravy. 

Nerezová varná jednotka a VPS - Systém variabilního tlaku

Namletá káva klesne do nerezové varné jednotky, kde přijde a řadu VPS. Tato funkce speciálně upravuje tlak při přípravě kávy a lze jej nastavit pro každou specialitu zvlášť. Tím se káva stane ještě vyváženější a dokonalejší. Varná jednotka z nerezové oceli má, ve srovnáním s plastovou, mnohem větší životnost a umožňuje použití vyššího tlaku. 

Jemné síto pro plnou chuť

Jemné síto napomáhá k jemnému mletí a mimořádně vysokému výtěžku esspresa z nejmenším množství namleté kávy. Což znamená větší ekonomickou účinnost. Síto má více jak 45 000 otvorů a jeho velikost jsou čtyři centimetry.

Nový systém mléčné pěny

V novém systému jde je o mléčnou pěnu. Systém snadně dokáže naservírovat cappuccino s teplým nebo studeným mlékem.

Samoobslužný koutek

Firemní jídelny a snídaňové bufety jsou tím pravým místem pro Melitta Cafina XT6! Je zvyklý na spěch hostů a to třeba i všech současně.Je to místo, kde samoobslužný Cafina XT6 si díky své spolehlivosti a rychlému režimu opravdu přijde na své. Jediné věci, které budete řešit je jestli máte dost šálků, sklenic a zda jsou plné nádoby na kávová zrna. V samoobslužném režimu, dotykový displej nabízí až deset specialit. Můžete si vybrat jazyk, název nápojů. Zobrazí se také cena a ikona k ilustraci velikosti nápoje. 

Režim obsluhy

V režimu obsluhy lze pro jednotlivce zvolit každé z deseti tlačítek specialita nebo skupina produktů. Pokud si zvolíte skupinu produktů, třeba epresso produkty, objeví se všechny produkty na displeji. Máte velkou objednávku? Použijte paměťovou funkci od Melitty Cafina XT6. Vyberte požadované nápoje a zadejte paměťová objednávka. Všechny objednávky jsou uvedené v paměťovém okně a lze je jednu po druhé připravovat. Máte další objednávku? Žádný problém. Zadejte nápoj a pak dále pokračujte v paměťovém okně. Systém modulů je ideální co se zaučování nových zaměstnanců týče. Můžete mít latte macchiato ve střední velikosti, ale co ristretto? Stačí vybrat "Moduly", skupinu M a všechny nápoje této velikosti se Vám ukáží na displeji. 

Plně automatické čištění

A co čištění? To je buď nastavené podle časového plánu - jednou denně - nebo se Vám kávovar připomene že je načase ho vyčistit. A to pouze pomocí funkce CIP. Jde o automatický proces, kdy není potřeba nic demontovat. Čištění probíhá pomocí čistících tablet, které dokonale vyčistí mléčné cesty, šlehač mléka, kávové cesty a vše pak opláchne. 

 

Produktivita

Espresso: 170

Cappuccino/ Latté: 130

Espresso Lungo/ Crema: 150

Kakao: 80

Horká voda: 25 L

Příslušenství

Je zde mnoho možností pro uschování mléka či nahřátí šálků - lednice o objemu, 5 L ,11 L, 4 L. Kombinace lednice o objemu 4 l a prostoru pro nahřátí 40 šálků nebo celá skříňka jen pro nahřátí 80 - 120 šálků.

Lednice pro 5 L mléka                                                          

Parametry a specifikace

BarvaStříbrná
ZnačkaMelitta
MateriálNerezová ocel, Plast
Tlak (bar)15
Mlýnek zrnkové kávyano
Zásobník kávy (g)1000
Šlehač mlékaautomatický
Displejano
Čerpadlorotační
Denní kapacita kávovaru300
Cappuccino na jeden stiskano
Napětí230V
Příkon (W)2800
Základní funkceMlýnek na kávu, Mléčný systém
Funkce kávovaruDotykový displej, Nastavení množství vody, Výdej horké vody, LED osvětlení, Vložení vlastního receptu, Odvápňovací program, Nastavení množství kávy, Nastavení výšky výpusti, Zásobník na instantní směsi
Typ kávovaruAutomatický
Připravované nápojeHorká voda na čaj, Espresso, Americano, Caffè latte, Teplé mléko, Lungo, Cappuccino
ŠtítekKvalitní, Design, Premium
DávkováníNastavitelné
DoRestaurace, Kanceláře, Hotelu, Cukrárny
Zdroj vodyPřímý přívod vody
Šířka výrobku30.0 cm
Výška výrobku71.5 cm
Hloubka výrobku58.0 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-