Cena

217 - 13991 Kč
Mlecí kameny

Mlecí kameny  (12 produktů)

Ani mlýnek na kávu není nesmrtelný. Má sice letitou provozuschopnost, ale i velmi kvalitní věci se prostě opotřebují. Denně jsou namáhány kávovými zrny, které je obrušují. Proto tady máme zcela nové mlecí kameny v různých variantách, ať uspokojíme potřeby opravdu všech! Abyste prodloužili životnost vašeho mlýnku a samozřejmě i vašeho kávovaru, nezapomínejte je pravidelně čistit. V nabídce máme také ekologické čističe, které šetří životní prostředí a jsou 100% EKO. Jaké mají jednotlivé druhy mlecích kamenů vlastnosti a životnost?

 

 

Jaké mlecí kameny nabízíme a jaké mají jednotlivé druhy mlecích kamenů vlastnosti?

Titanové mlecí kameny - vašemu mlýnku na kávu poskytnou až 6x větší životnost. Mají barvu do zlata. Vlastně jsou to ocelové mlecí kameny, které výrobci potáhli nitridem titanu. Kameny z titanu jsou mnohem odolnější a proto se báječně hodí například do kaváren a restaurací, ve kterých je velká frekvence hostů. 

Ocelové mlecí kameny - poznáme podle  šedé barvy a jsou nejvíce užívány. Jejich životnost je kratší než u titanových mlecích kamenů. Vydrží namlít cca 300 kilogramů kávy. Což vychází na 40 šálku denně. Poté je třeba zakoupit kameny nové. Pokud mluvíme  o kónických ocelových kamenech, ty mají životnost téměř 3 krát větší než klasický ocelový kámen. Zvládne namlít až 800 kilo kávových zrn. Ocelové kameny jsou velmi odolné, zvládají vysokou zátěž, proto jsou vhodné do restaurací a kaváren. Negativa keramických mlýnků jsou zahřívání a zadržování tepla, musí se hlídat opotřebení a kameny nabrousit či úplně vyměnit.

Keramické mlecí kameny - jsou velmi používané u ručních mlýnků na kávu. V oblibě je má i japonská firma Hario, která vyrábí velmi kvalitní ruční mlýnky. Keramické kameny jsou ostré, mají dlouhou životnost, vedou teplo a poskytují plnější tělo kávy. Avšak mají nízkou odolnost, je potřeba velké opatrnosti při mletí a jsou křehké. 

Jaký vliv mají ocelové mlecí kameny na samotnou chuť kávy?

Firmy, které vyrábějí mlecí kameny, si velice zakládají na materiálech. Důvodem je chuť kávy, kterou použité materiály ovlivňují. Proto je důležité, jak je ocel kalena a zušlechťována.