Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuAni mlýnek na kávu není nesmrtelný. Má sice letitou provozuschopnost, ale i velmi kvalitní věci se prostě opotřebují. Denně jsou namáhány kávovými zrny, které je obrušují. Proto tady máme zcela nové mlecí kameny v různých variantách, ať uspokojíme potřeby opravdu všech! Abyste prodloužili životnost vašeho mlýnku a samozřejmě i vašeho kávovaru, nezapomínejte je pravidelně čistit. V nabídce máme také ekologické čističe, které šetří životní prostředí a jsou 100% EKO. Jaké mají jednotlivé druhy mlecích kamenů vlastnosti a životnost?
Titanové mlecí kameny - vašemu mlýnku na kávu poskytnou až 6x větší životnost. Mají barvu do zlata. Vlastně jsou to ocelové mlecí kameny, které výrobci potáhli nitridem titanu. Kameny z titanu jsou mnohem odolnější a proto se báječně hodí například do kaváren a restaurací, ve kterých je velká frekvence hostů.
Ocelové mlecí kameny - poznáme podle šedé barvy a jsou nejvíce užívány. Jejich životnost je kratší než u titanových mlecích kamenů. Vydrží namlít cca 300 kilogramů kávy. Což vychází na 40 šálku denně. Poté je třeba zakoupit kameny nové. Pokud mluvíme o kónických ocelových kamenech, ty mají životnost téměř 3 krát větší než klasický ocelový kámen. Zvládne namlít až 800 kilo kávových zrn. Ocelové kameny jsou velmi odolné, zvládají vysokou zátěž, proto jsou vhodné do restaurací a kaváren. Negativa keramických mlýnků jsou zahřívání a zadržování tepla, musí se hlídat opotřebení a kameny nabrousit či úplně vyměnit.
Keramické mlecí kameny - jsou velmi používané u ručních mlýnků na kávu. V oblibě je má i japonská firma Hario, která vyrábí velmi kvalitní ruční mlýnky. Keramické kameny jsou ostré, mají dlouhou životnost, vedou teplo a poskytují plnější tělo kávy. Avšak mají nízkou odolnost, je potřeba velké opatrnosti při mletí a jsou křehké.
Firmy, které vyrábějí mlecí kameny, si velice zakládají na materiálech. Důvodem je chuť kávy, kterou použité materiály ovlivňují. Proto je důležité, jak je ocel kalena a zušlechťována.