Mochyně peruánská (Physalis peruviana) 6 semen

Mochyně peruánská je drobná ovocná rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Je charakteristická svými světle zelenými listy a květy ve tvaru zvonků. Je známá svými léčivými účinky a je ceněná pro svůj exotický vzhled a chuť. Více informací

58 Kč
52 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mochyně peruánská - Physalis peruviana - 6 semen

Mochyně peruánská je drobná ovocná rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Patří do čeledi lilkovitých a je příbuzná s rajčaty a paprikami. Mochyně peruánská plodí kulaté oranžové plody velikosti třešně, které jsou uzavřeny v papírovém kalíšku. Tyto plody mají sladkou a mírně nakyslou chuť a jsou bohaté na vitamin C a další živiny. Patří k oblíbeným kulinářským surovinám a používají se čerstvé, sušené nebo se zpracovávají do džemů, dezertů a sladkých omáček

Mochyně peruánská

Mochyně peruánská: Popis vzhledu rostliny 

Mochyně peruánská je vytrvalá rostlina dorůstající do výšky přibližně 1 metru. Má hustě rozvětvené stonky s chloupky a oválné, střídavě uspořádané listy s výrazným žilkováním. Rostlina plodí drobné květy ve tvaru zvonků s jasně žlutými okvětními lístky. Plody mochyně peruánské jsou kulaté oranžové bobulky o velikosti třešně, které jsou uzavřeny v papírovém kalíšku. Tyto plody jsou atraktivní a výrazné díky svému zbarvení a papírovému obalu, který je částečně průhledný. Celkově má mochyně peruánská okouzlující a exotický vzhled, který přitahuje pozornost.

Mochyně peruánská

Jak pěstovat mochyni?

1. Očištění semen: Semena opláchněte vodou, abyste je zbavili želatinového povlaku. Důkladně je osušte.

2. Příprava substrátu: Připravte propustný substrát obsahující směs rašeliny a písku. Můžete také použít univerzální substrát pro sazenice.

3.  Výsadba semen: Semena rovnoměrně rozprostřete po povrchu substrátu v květináčích nebo v sadbovačích. Semena nevysévejte příliš hluboko, jen je jemně zatlačte do substrátu.

4. Přikrytí a zalévání: Květináče zakryjte plastovou fólií, abyste vytvořili skleníkový dojem. Substrát udržujte vlhký, ale ne přemokřený. Pravidelně kontrolujte vlhkost a potřebu zálivky.

5. Klíčení semen: Květináče se semeny uchovávejte na teplém místě s teplotou kolem 20-25 °C. Klíčení by mělo začít za 1-2 týdny.

6. Péče o sazenice: Jakmile se objeví sazenice, odstraňte plastovou fólii. Poskytněte sazenicím dostatek světla a udržujte je v teplém prostředí. Pravidelně zalévejte a dbejte na to, aby byl substrát stále vlhký.

7. Přesazování ven: Jakmile sazenice dostatečně zesílí, lze je přesadit na trvalé stanoviště ven. Vyberte slunné místo s dobrou propustností půdy.

Parametry a specifikace

DruhMochyně
Druh exotických rostlinExotické ovoce, Okrasné, Užitkové, Plodící
Výška vzrůstuKeře
PěstováníNa slunci, V květináči, Ve stínu, Venku
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-