7 triků, o kterých určitě nemáš tušení!

7 triků, o kterých určitě nemáš tušení!

7 naprosto božských a jednoduchých triků, jak si usnadnit život na zahradě!

1. Taky patříš k těm, kteří milují terakotu? Pokud byla tvá odpověď ano, určitě musíš vědět, že časem se na terakotě vytváří bílé mapy. Jedná se o skvrny od soli, která se na ní vysráží. Květináčům to sice dodává trošku „rustiky“, ale i tak je to více nevzhledné než pěkné. Jak se jich jednoduše zbavit? Smíchej jeden díl octa, lihu a vody a to vše dej do rozprašovače. Pak jen květináče rovnoměrně postříkej a jemně obrus kartáčem. Hotovo! Nezapomeň nechat květník uschnout, než do něj budeš něco sázet.


2. Určitě jako každého zahradníka byly i tvé nehty nejednou černé od hlíny. Aby si uchránil nehty čisté, respektive místo pod nehty, přetři si je mýdlem na ruce. Mýdlo efektivně ucpe volná místa, kam by se hlína mohla dostat. Po práci si stačí umýt ruce a mýdlo je pryč!


3. Malé hliněné květináče se dají báječně používat jako ochrana proti přízemním mrazíkům! Stejně tak dobře fungují i zavařovací sklenice.


4. Až bude příště doma k večeři zelenina na páře, rozhodně vodu nevylévej! Nech ji vychladnout a zalij s ní své nádobové rostliny! Uvidíš, jak krásně porostou.


5. K okyselení půdy BIO cestou použij zbytky od čaje a kávy rozředěné s vodou. Takovou zálivku jednou za měsíc ocení především azalky, rododendrony, kamélie a dokonce i borůvky.

6. Heřmánek je dobrý nejen na nemoce. Jedna lžička nálevu z heřmánku kolem nově vzešlých rostlinek dokáže zabránit padání klíčních rostlin.


7. Nejjednodušší způsob jak rychle a efektivně usušit rostliny je v autě! Jednoduše za teplého dne dej na sedačku noviny, na ně v jedné vrstvě bylinky, otevři okna a zavři dveře! Průvan a teplý vzduch se postará o zbytek. A navíc! Bylinky tvé auto krásně provoní..