Hnojiva Cererit pro každé použití

Hnojivo Cererit vyživí ovoce, zeleninu, chmel i okrasné rostliny...

Hnojiva řady Cererit jsou bezchloridové, granulované, obsahující stopové prvky, určené zejména k hnojení ovoce, zeleniny, chmele a okrasných rostlin. Hnojiva Cererit se používají při jarní přípravě půdy před setím a sázením rostlin, dále pro přihnojování během vegetace. Celkovou dávku hnojiva se doporučuje rozdělit v  poměru 2/3 před výsadbou a zbylou 1/3 dodat jako hnojení během vegetace. Vyšší dávka hnojiva Cererit před výsadbou zajistí důkladné základní vyhnojení půdy. Cererit se aplikuje rozházením na hnojenou plochu a následným zapracováním do půdy. Hnojení během sezóny provádějte za suchého počasí, aby granule neulpěly na mokrých listech rostlin. Cererit je rozpustný ve vodě, takže ho lze použít i jako kapalné hnojivo. Při hnojení je vždy lepší použít menší dávku hnojiva a výživu rostlin provádět častěji, protože předávkování by mohlo rostliny poškodit. 

 

Doporučené dávkování Cereritu na 1 m2 plochy za rok

Plodinamnožství (g)
Košťálová zelenina    40 - 100
Kořenová zelenina 20 - 60
Plodová zelenina40 - 60
Brambory30 - 50
Jádroviny50 - 60
Peckoviny

30 -50

Drobné ovoce30 - 100
Chmel20 - 60
Okrasné rostliny10 - 30

Při stanovení vhodné dávky je nutné přihlížet k aktuální výživnosti půdy a k nárokům rostlin.

 

Jaké živiny hnojivo Cererit rostlinám dodává?

V hnojivu Cererit jsou obsaženy základní výživné látky jako v hnojivech NPK - jde tedy o dusík, fosfor ve formě fosforečnanu rozpustného ve vodě (P2O5) a draslík ve formě vodorozpustného K2O. Hnojivo Cererit je navíc doplněno o hořčík, sírany, bór, molybden, měď a zinek.  Předností všech druhů hnojiv Cererit je to, že jsou bezchloridové.

 

Správné skladování je důležité

Aby hnojivo vydrželo dlouho v použitelném stavu, je nutné ho skladovat na suchých místech, v neporušených původních obalech. Cererit je třeba chránit před žárem a přímým slunečním zářením. Hnojivo Cererit uchovávejte mimo dosah dětí.

Dodržujte bezpečnostní pokyny - zdraví máte jenom jedno

Nesprávné použití a porušování bezpečnostních pokynů může vést k ohrožení zdraví. Při práci s hnojivem Cererit je zakázáno jíst, pít a kouřit. Aplikace by se měla provádět tak, aby došlo k zamezení styku s kůží, sliznicemi a s očima. Doporučeno je používání vhodného ochranného oděvu a ochranných rukavic. Při  styku s kůží je nutné postižené místo neprodleně omýt velkým množstvím vody. V případě zdravotních komplikací a po zasažení očí vyhledejte lékařskou pomoc.

 

Produkty Cererit na trhu

Hnojiva Cererit jsou na trh dodávány mnoha výrobci. Základní složky jsou většinou totožné, liší se pouze v namíchaném poměru jednotlivých složek. K dostání jsou však i hnojiva Cererit s přídavkem guána, které respektují specifické nároky jednotlivých rostlin.

  •  Cererit - univerzální hnojivo

Cererit pro univerzální použití je základní variantou tohoto hnojiva. Většina výrobců ho dodává v tradiční granulované formě. Používá se k základnímu hnojení i k přihnojení během vegetace. Hnojivem Cererit je možné pohnojit i plodovou zeleninu a květiny, které jsou citlivé na chlór.

  • Cererit - kapalné hnojivo

Cererit dodávaný v kapalné formě je taktéž vhodný pro široké použití. Uplatní se při výživě ovoce, zeleniny, balkónových a jiných okrasných rostlin a chmele. Používá se spíše k přihnojení během vegetace.

  •  Speciální druhy hnojiva Cererit

Obohacením základního druhu hnojiva Cererit o guáno a lignogumát bylo dosaženo  zlepšení původních vlastností a zároveň došlo i k jeho přizpůsobení jednotlivým druhům rostlin. V našem e-shopu můžete zakoupit několik druhů obohaceného Cereritu.

Jde o tyto produkty:

  • Cererit s guánem pro ovocné stromy a keře
  • Cererit s guánem pro jehličnaté a okrasné keře
  • Cererit s guánem pro jahody a drobné ovoce
  • Cererit s guánem pro cibuli a česnek