Neznámá léčivka s magickými účinky

Neznámá léčivka s magickými účinky

Neznámá léčivka s magickými účinky - Sutherlandia, africký všelék

Pozoruhodná a nenáročná Sutherlandia

Jde o méně známou léčivou rostlinu ze svérázné jižní Afriky čeledi fabaceae (fazole/hrách), kde je opěvována jako vše lék. Naší pozornost může upoutat velice půvabným vzhledem a blahodárnými účinky pro lidský organismus. Odborníci po celém světě se shodují, že jde o možná nejléčivější rostlinu vůbec. Bylo dokázáno, že jako jediná rostlina příznivě působí při potlačování rakovinotvorných buněk. Stejně jako u této choroby, tak se osvědčila i při testech a zkoumání účinku s virem HIV AIDS. Pomáhá při nachlazení, chřipkových onemocněních. V afrických zemích je používána od nepaměti. Aktuálně se s ní léčí plané neštovice, revmatismus, hemeroidy, průjem, jaterní a žaludeční problémy. Své výjimečnosti docílila protizánětlivými vlastnostmi. Pokud bychom chtěli vyjmenovat všechny onemocnění, které tlumí, nebo léčí, tak by to vydalo na jednu knihu. Sutherlandia je přírodním klenotem, který se dokáže postarat o správnou rovnováhu lidského organismu. Má typicky keříkový vzhled s velmi nápadnými oranžovými květy a lusky. Jde o nenáročnou africkou bylinu, jež se pěstuje úplně stejně jako kaktusy nebo aloe.

Sutherlandie pomáhá léčit rakovinu

Tato africká bylina, která je využívána už po staletí, možná tisíciletí tamními domorodci nedokáže zázraky, ale umí připravit tělo bránit se proti různým neduhům. V dobách, kdy nebylo snadné vyhledat lékařskou pomoc, se lidé odvracejí s prosbou směrem k přírodě. Se zdviženýma rukama hledali útěchu a únik před bolestí v mocných přírodních tajemstvích. Pak to tajemství našli, jmenovalo se Sutherlandia. Jde o první rostlinu vůbec, která dokáže bojovat s rakovinou. Dokazují to nejrůznější odborné studie. Lidé se v dobách nejkrutějších, kdy se k nim komerční léčba odvrátila zády, hledají pomoc z alternativních zdrojů a Sutherlandia jedním takovým je. Využívají se listy na klasický čaj. Výborně zvyšuje imunitu, což je jedním z nejzákladnějších faktorů jejího úspěchu. Od imunity se vše odráží a začíná. Jde o jednu z nejpopulárnějších bylin na světě a vy ji díky naším semenům, můžete pěstovat i u vás doma.

Semena sutherlandie 

Sutherlandie se vyskytuje po celé části Afriky, přesněji po sušších místech. Tuto rostlinu nalezneme od  Western Cape, až po Botswanu z Namibii a tamní lidé na ní nedají za žádných okolností dopustit. Semena jsou ukryta v nápadně zbarvených luscích, odkud jsou velice snadnou cestou rozptylovány větrem.

Trochu historie o této rostlině

Svět odborníků a botaniků se rozděluje na dvě části. Jedni říkají, že by rostlina Sutherlandia měla být zařazena do skupiny Lessertie a nazývat se Lessertia frutescens. Prvním průkopníkem za osvětou se stal holandský botanik James Sutherland z Edinburghu, který vzácnou a léčivou bylinu přivezl do své botanické zahrady. Žil v letech 1639 – 1719. V současnosti na sebe Sutherlandia vzala spoustu názvu, jako třeba kankerbos nebo Cancer Bush, což je odvozeno od schopnosti léčit a předcházet rakovině.

Blahodárná africká bylinka

Prvními objeviteli této zázračné rostliny jsou afričtí domorodci, kteří si postupným zkoušením zjišťovali její účinky na lidské tělo. Předávané vědomosti z generace na generaci nám zachovalo tajemství, které postupně objevuje celý svět. Využívají se aromatické listy. Sutherlandia má sice velice dobrou pověst v léčbě rakoviny, ale umí daleko více. Není pouhou rostlinou s jedním kladem. Šamani z černého kontinentu z ní připravovali odvary, kterými snižovali vysoké horečky a omývali rány. Má blahodárné účinky nejen na trávicí trakt a pálení žáhy, ale i na zrak. Oční koupel v rostlinné lázni dokáže naprosté divy. Artritida, hemeroidy, zánět průdušek, TBC, bolesti zad, diabetes, žaludeční vředy. Řekněte sami, znáte jinou všestrannější rostlinu, která by dokázala tělo očistit od většího množství zdravotních komplikací? Dejte Sutherlandii šanci a vyhraňte ji na parapetu jedno místečko v útulném truhlíku. Ani nebudete vědět, že ji tam máte, pro svou nenáročnost je velice vítaným zpestřením vašeho domova. Při dozrání si nasušte listy a připravte si životadárný čaj. Ze začátku buďte s dávkou opatrnější a ozkoušejte si, jak vaše tělo tyto látky přijme. Objednejte si semena a udělejte pro své zdraví maximum. Obracejte se k přírodním zázrakům a poznejte jejich sílu.

Pěstování není obtížné

Pokud jste někdy vlastnili kaktus nebo aloe veru, tak pro vás nemáme žádné nové převratné informace o pěstování této rostliny. Sutherlandie je nenáročným přírodním úkazem.V zimních měsících ji nepřelévejte a v letních rovněž dbejte na přiměřenou zálivku. Potřebuje přímé sluneční světlo, takže jí nejlépe bude na parapetu za vaším oknem.