Koriandr

Koriandr

Pěstování koriandru - dobře propustný substrát, výhradně slunné stanoviště, mírná zálivka

Lidový název koriandru je kyšinec.

Využívají se zejména plody koriandru, které obsahují významné silice a tříloviny. Ty uvolňují křeče, brání růstu bakterií a podporují trávení.

Čaj z korinadru pomáhá při nechutenství a při žaludeční a střevní nevolnosti. V kombinaci s fenyklem a kmínem působí na žalideční potíže až zázračně.

Koriandr je také součástí  kari směsí.

  • Čaj: lžičku drcených plodů koriandru zalijte šálkem vroucí vody a luhujte 10 minut. Pije se šálek před jídlem.

  • Čajová směs na trávení: K čaji z koriandru ještě přidejte lžičku kmínu a lžičku fenyklu. Pijí se 3 šálky denně.