Majoránka

Majoránka

Pěstování majoránky - písčitý zásaditý substrát, slunné stanoviště, malá zálivka

TIP: Vyzkoušej Pěstíkova průvodce!

Pěstík Ti pomůže s pěstováním od výsevu po sklizeň. Postupně na Tvůj email. Vždy, když to budeš potřebovat dá sám vědět co a jak dělat.

1) Přihlaš se do průvodce

2) Pěstík Ti bude posílat co dělat jak tvá majoránka poroste!

Tuto léčivku používali již staří Řekové, Římané i Egypťané. V současné době se s ní nejčastěji dochucují polévky, omáčky a maso, v neposlední řadě je dobré ji použít do luštěninových jídel a tučných jídel, protože podporuje trávení.

Majoránkou nepohrdete ani ve vaječných a zeleninových salátech.

Léčivé účinky majoránky pomáhají na střevní koliku, průjmy a nadýmání. Podporováním produkce žaludečních šťáv zlepšuje trávení a zklidňuje zažívání. Díky protizánětlivým a desinfekčním účinkům se využívá k léčbě ekzémů a zánětů kůže, k tomu se využívá nejčastěji ve formě obkladů a koupelí. Mast z majoránky pak léčí například špatně hojící se rány.