Jahrada 2011

Jahrada 2011

Podzimní zahrada zavítá na trenčínském výstaviště

Podzim je obdobím, kdy máme poslední možnost ještě něco udělat pro zahradu dříve než začne zimní odpočinek. Zahradu třeba na zimu připravit, aby nám na jaře opět mohla přinášet radost. Od 28. do 29. října se na trenčínském výstavišti bude konat 2. ročník výstavy JAHRADA. Jde o specializovanou výstavu zaměřenou na okrasné dřeviny, ovocné stromy, potřeby pro zahrádkáře a potřeby na výzdobu hrobů k památce zesnulých. Součástí výstavy bude předávání ocenění 16. ročníku celoslovenské soutěže o nejkrásnější jablko a hrušku roku.

Spoluorganizátorem výstavy je Slovenský svaz zahrádkářů a její odbornou úroveň zaručuje záštita Ministerstva zemědělství a rozvoje venkova SR a odborná garance České zemědělské univerzity v Nitře. Odbornými garanty výstavy jsou Slovenského svazu zahrádkářů, Slovenská Ovocnářská unie a Český zahrádkářský svaz.  

Návštěvníci si budou moci vybrat z nabídky rostlinných materiálů, doplňků a pomůcek k pěstování rostlin, agrochemie, vinařství a ovocnářství, zařízení a pomůcek pro sběr, přepravu, skladování, zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny jakož i smutečních dekorací. 

Výstaviště EXPO CENTER a.s. je přesvědčeno, že výstava naplní očekávání návštěvníků a bude zdrojem cenných informací a nápadů.

Jeseň je obdobím, kedy máme poslednú možnosť ešte niečo urobiť pre záhradu skôr ako začne zimný odpočinok. Záhradu treba na zimu pripraviť, aby nám na jar opäť mohla prinášať radosť. Od 28. do 29. októbra sa na trenčianskom výstavisku bude konať 2. ročník výstavy JAHRADA. Ide o špecializovanú výstavu zameranú na okrasné dreviny, ovocné stromy, potreby pre záhradkárov a potreby na výzdobu hrobov k pamiatke zosnulých. Súčasťou výstavy bude odovzdávanie ocenení 16. ročníka celoslovenskej súťaže o najkrajšie jablko a hrušku roka.  

Spoluorganizátorom výstavy je Slovenský zväz záhradkárov a jej odbornú úroveň zaručuje záštita Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a odborná garancia  Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Odbornými garantmi výstavy sú Slovenského zväzu záhradkárov, Slovenská ovocinárska únia a Český záhradkársky zväz.  

Návštevníci si budú môcť vybrať z ponuky rastlinných materiálov, doplnkov a pomôcok na pestovanie rastlín, agrochémie, vinohradníctva a ovocinárstva, zariadení a pomôcok na zber, prepravu, skladovanie, spracovanie a konzerváciu ovocia a zeleniny ako aj smútočných dekorácii.