Pěstování celeru - dostatečná zálivka(nezaléváme listy), pravidelná okopávka, bulvový - hlinité, humózní půdy, listový a řapíkatý - hlinitopísčité půdy
Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuPěstování celeru - dostatečná zálivka(nezaléváme listy), pravidelná okopávka, bulvový - hlinité, humózní půdy, listový a řapíkatý - hlinitopísčité půdy
Celer používali již staří Egypťané, k nám do Evropy se dostal v 17. století, v dnešní době je pěstování této zeleniny známé po celém světě.
Jeho účinky působí detoxikačně na organismus, pomáhá při zácpě, snižuje horečku, dokáže snížit krevní tlak, povzbuzuje chuť k jídlu a má protirakovinné účinky.
Celer je vhodný pro diabetiky.
V celeru je obsažen vitamin C, A, B, E a K, dále pak minerální látky, jako sodík, vápník, draslík, železo, hořčík, jód a fosfor.
Tato zelenina se hodí k přímé konzumaci i k tepelné úpravě, například do polévek, omáček, pod maso či do salátů.
Autorem je Jana Páclová
16.08.2021