Pěstování - slunné stanoviště, půda bohatá na živiny(nehnojit hnojem), pravidelná zálivka
Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuPěstování - slunné stanoviště, půda bohatá na živiny(nehnojit hnojem), pravidelná zálivka
Pěstík Ti pomůže s pěstováním od výsevu po sklizeň. Postupně na Tvůj email. Vždy, když to budeš potřebovat dá sám vědět co a jak dělat.
2) Pěstík Ti bude posílat co dělat jak tvá cibule poroste!
Cibule pochází pravděpodobně z Asie, považuje se za první koření vůbec. Její historie sahá tak daleko, že o ní najdeme zmínku i v Bibli nebo na hliněných tabulkách starých Sumérů.
Cibuli řadíme do koření.
Tato zelenina obsahuje velké množství vitamínů, například vitamin C, E, B a karoteny. V cibuli jsou obsaženy také látky jako je kyselina listová, jód, sodík, vápník, draslík, železo, zinek, hořčík a alicin
Cibuli můžeme používat jako lék při chřipce nebo nachlazení, ale také při angíně. Velmi dobře pomáhá i při bodnutí hmyzem. Snižuje tlak, cukr v krvi a hladinu škodlivého cholesterolu. Působí příznivě na žalůdek a střeva. Již zmíněný alicin je silná antibiotická látka.
Cibule je přírodní afrodiziakum.
Cibule jarní - používáme ji na oblohy nebo do salátů, sklízí se s natí a roste velmi rychle
Cibule ozimá - je určená k přezimování na záhoně, proto její výsadbu provádíme již na podzim
Cibule šalotka - tento druh cibule se nazývá množilka, ošlejch nebo česnek askalonský, má jemnější chuť než cibule kuchyňská a tvoří hodně cibulek v trsu
Cibule zimní - je vytrvalá rostlina, kterou nazýváme také sečka, je mrazuvzdorná - roste i pod sněhem
Cibule perlovka - tento zvláštní druh je typycký svými malými, lesklými, bílými cibulkami, jsou vhodné k nakládání do nálevů
Autorem je Jana Páclová
16.08.2021