Hnojíme! Jaké hnojivo je to pravé?

Hnojíme! Jaké hnojivo je to pravé?

Ať už se chystáte zahradničit na zahradě nebo v bytě, měli byste svým rostlinkám dopřát dostatek všech živin. Jestli jsou vaše rostlinky povadlé, je možné, že jim chybí některé živiny, které po přečtení článku budete znát a umět doplnit.

Plagron Alga Grow 250ml

Plagron Alga Grow je organo-minerální hnojivo, které obsahuje základní prvky: dusík, fosfor, draslík, takže se označuje zkratkou NPK. Kromě toho v něm najdete i hořčík a další nezbytné stopové prvky. Nejedná se o čistě biohnojivo a používá se pro růstovou fázi rostlin. Na 1l vody se používá 5 ml hnojiva. Tento koncentrát můžete využít vždy, když půjdete zalévat vaše květiny.

Po růstové fázi se doporučuje přejít na hnojivo Terra Bloom, které se postará o krásné a zdravé květiny. Velkou výhodou tohoto hnojiva je jednoduchá příprava, kdy stačí jen odměrku s hnojivem přilít do vody a vše pečlivě rozmíchat. Uspokojivé výsledky se dostaví již po krátké době používání. Kvůli obsahu minerálů se nehodí pro vodní média, protože by se jím mohly zanést hydrosystém.

Toto hnojivo lze použít i na mateřské rostliny, které se pěstují na produkci klonů nebo řízků. Toto hnojivo podporuje tvorbu silných kořenů a podporuje rozvoj a růst listů, navíc rostlině pomůže se vyrovnat se změnou klimatických podmínek.

Hodnota pH roztoku, který vytvoříte smícháním Plagron- Alga Grow a vody by se měla pohybovat v rozmezí 6,0 a 6,5. Roztok je možné na rostliny i rozprašovat, například v případě, že vám žloutnou listy. Pokud se rozhodnete pro postřik, dejte do 1 l vody jen 2 ml hnojiva. Smíšené hnojivo s vodou byste neměli nechat stát déle než 4 dny, pak dochází ke zvyšování pH.

 - vhodné i pro postřik

 - snadná manipulace

 - vodní i pro mateřské rostliny

 - nevhodné do hydrosystémů

Floria organo - hnojivo 

Floria Organo - minerální hnojivo Jahody 2,5kg

Floria Organo - minerální hnojivo Okrasné dřeviny 2,5kg

Floria Organo - minerální hnojivo plodová zelenina 2,5kg

Floria Organo - minerální hnojivo Růže 2,5kg

Floria Organo - minerální hnojivo Rododendron a azalka 2,5kg

V recenzi tohoto hnojiva bychom chtěli upozornit, že se jedná o "chytré" hnojivo, které má označení 3v1. Rostliny nebo trávník nejen vyživuje, ale díky obsahu dvou herbicidů likviduje dvouděložné plevele. A právě v tom se odlišuje od ostatních hnojiv, které rostliny, trávník a bohužel i plevel vyživují. Toto hnojivo vás zbaví plevele a posílí hustotu trávníku. Je účinný proti mechům, sedmikráskám, pampeliškám, svízelu, pcháči a dalším.

Pokud zakládáte nový trávník, je dobré na něj hnojivo aplikovat zhruba měsíc po položení. Jinak je možné jím trávník posypat na začátku jarní sezóny. Působí dva měsíce, pak ho můžete aplikovat znovu. Protože se jedná o granulovanou směs, je nutné ji na trávník aplikovat rovnoměrně. Pokud máte velkou plochu, kterou chcete ošetřit, použijte rozmetače, na malé ploše bude stačit rozházet granulát rukou. Při rozhazování rukou si nezapomeňte obléci rukavice.

Je ideální, pokud hnojivo aplikujete před deštěm, aby se začalo rozpouštět a spíše působit. Pokud pršet nebude, trávník zalijte konví nebo kropící hadicí. Pokud se trávník chystáte sekat, dělejte to vždy až dva dny poté, co jste na něj trav nanesli. Po 24 hodinách po trávníku mohou běhat děti i domácí mazlíčci.

Doba použitelnosti je 3 roky od data výroby. Hnojivo nese označení 3v1, protože obsahuje nejen herbicidy na zneškodnění plevelů a hnojivo pro výživu, ale také zeolit, který dokáže vázat živiny a půdu provzdušňovat. 

Účinky prověřilo již mnoho uživatelů, kteří se shodují na tom, že je to snad jediné hnojivo, které opravdu funguje. Snadno se aplikuje a účinkuje zhruba tak dlouho, jak je uvedeno v popisku, tedy 2 měsíce.

Z hlediska prospěšnosti k životnímu prostředí není úplně dobré, že hnojivo obsahuje 2 herbicidy, ale zřejmě jen díky těmto složkám je tak účinný. Jeho zcela zásadní nevýhodou, která může odradit řadu uživatelů je poměrně vysoká pořizovací cena. Výsledky její však odpovídají.

 - působí 2 měsíce

 - prokazatelné výsledky

 - hnojí, provzdušňuje, zamezuje růstu dvouděložných plevelů

 - vyšší cena

Agro Vitality Komplex 1l

Agro Vitality Komplex je urychlovač hnojení a můžete použít jak na zdravé, tak nemocné rostliny.U zdravých rostlin podporuje jejich růst, rostliny poškozené suchem, chorobami nebo škůdci regeneruje. Tento urychlovač hnojení se od ostatních hnojiv odlišuje tím, že obsahuje, laicky řečeno, vycucnout z kompostu (vermikompost), který blahodárně působí na rostliny a nejen na ně. Díky látkám z humusu osvěžuje půdu, která je unavená a vyčerpaná, takže potřebu přesazování oddálíte.

Jeho použití je velmi jednoduché stejně jako jeho příprava. Víčko lahve je zároveň odměrka, takže víte, že jedno plné víčko se rozpouští v 1 l vody (tedy v případě, že kytici budete normálně zalévat). Pokud se rozhodnete pro aplikaci postřikem, rozpusťte jedno víčko hnojiva v objemu 1,5 l vody. Stříkejte na listy, ale nezapomeňte, že na rostlinu nesmí svítit sluníčko.

Vitality komplex je poměrně univerzální, takže jej můžete použít jako na dřeviny, tak na pokojové rostliny i venkovní nebo ovocné rostliny. V době vegetace rostlince urychlovač hnojení dopřejte 1x týdně, mimo vegetaci stačí 1x za 14 dní. Velkou výhodou tohoto hnojiva je, že se jedná o přírodní produkt.

Pro dobré výsledky používejte Agro Vitality Komplex a hnojivo. Při nové sadbě můžete začít Vitality komplex používat 3 týdny po zasazení.

 - přírodní produkt

 - výtažky z kompostu

 - znatelné výsledky

 - příznivá cena

 - nejedná se přímo o hnojivo, ale o urychlovač hnojení

Substrát pro pokojové rostliny 20l

Substrát pro pokojové rostliny je určen všem doma pěstovaným kvetoucím i nekvetoucím rostlinám. Je ideální pro pěstování bramboříků, mini růží, gloxínie, afrických fialek, fuchsií a dalších kvetoucích rostlin. V recenzi na tento kupovaný substrát bychom rádi zmínili, že obsahuje kůrový humus, který je pro rostliny velmi prospěšný.

Jedná se o předhnojený substrát, což znamená, že v sobě již obsahuje hnojivo, v tomto případě Kristalon, který působí až 6 týdnů. Pak je dobré lehce přihnojovat. Další živiny květiny získávají z příměsi Vitality komplex, což je soubor enzymů a stimulačních látek ze zažívacího traktu žížal. Díky tomu se živiny z půdy do květin dostávají mnohem rychleji a jsou lépe využity.

Díky prospěšným látkám se upevňuje a zvětšuje kořenový systém a také nadzemní část rostliny. Půda se díky kyselinám nevyčerpá tak brzy. Jedná se o klasický substrát, kterým nemůžete opravdu nic pokazit. Nezapomeňte, že po přesazení květin substrát trochu slehne, takže je třeba jej doplnit tak, aby měly kořeny dostatečnou oporu.

 - předhnojený

 - obsahuje humus

 - regeneruje půdu

Substrát zahradnický univerzální 20l

Podle hodnocení uživatelů si Substrát zahradnický stojí tak půl na půl. Někdo si ho nemůže vynachválit, jiní pěstitelé se substráty mají problém.

Ti kteří si ho chválí, uvádí, že ho kupují opakovaně, že voní po zemině a rostlinám se v něm daří. To bude zřejmě proto, že obsahuje hnojivo Kristalon, které rostlinám poskytuje výživu až na 6 týdnů. Důležitá je také přítomnost přípravku Vitality Komplex, který dodává živiny a "refresh" půdu, aby nebyla unavená. Svou zásluhu na dobrém prospívání rostlin má jistě i humus. Pěstitelé tento substrát používají k přesazování květin, na pěstování přísad, bylinek a dalších. Používají ho jak venku, tak uvnitř a své místo si našel i ve sklenících.

Jiní uživatelé však uvádí, že se jim po použití tohoto substrátu zkroutila rajčata nebo odešla úroda, kterou do něj vysadili. Objevují se i názory, že si uživatelé společně se substrátem domů přinesli mušky a že obsahoval i zárodky plevelům. Shodují se však na tom, že se jedná o kus od kusu, proto není možné učinit jednoznačný závěr.

 - obsahuje hnojivo

 - přídavek humusu

 - pro univerzální využití