Mountain Daisy (Celmisia semicordata) 7 semen

Mountain Daisy je vytrvalá bylina, která roste ve vysokohorských oblastech, často na skalnatých stráních a horských loukách. Svými květy je podobná sedmikrásce. Více informací

44 Kč
39 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Mountain Daisy - Celmisia semicordata - 7 semen

Mountain Daisy neboli horská sedmikráska, je vytrvalá bylina pocházející z oblastí Nového Zélandu a Austrálie. Tato rostlina je přizpůsobena drsným horským podmínkám, kde je vystavena silným větrům a náhlým změnám počasí. Tato rostlina je také důležitá v místním ekosystému, protože poskytuje potravu některým druhům hmyzu a dalším živočichům. Mountain Daisy je také oblíbeným prvkem v zahradách a díky svým zajímavým listům a květům může být pěstována jako okrasná rostlina.

Mountain Daisy

Mountain Daisy: Popis vzhledu rostliny

Mountain Daisy je vytrvalá bylina s charakteristickým vzhledem, která obvykle roste ve vysokohorských oblastech. Obvykle dorůstá do výšky 15 až 30 centimetrů. Listy jsou charakteristickým znakem této rostliny. Jsou kožovité, pevné a mají půlkruhový tvar, což je jejich důležitý rozlišovací znak. Květy jsou uspořádány ve vrcholových květenstvích, která mohou připomínat okvětí. Květy mají obvykle bílou nebo nažloutlou barvu, která kontrastuje s listy. Svými květy je podobná sedmikrásce, proto se jí také přezdívá horská sedmikráska. Celkový vzhled Mountain Daisy je osobitý a jedinečný, zejména díky tvaru listů, kterým se odlišuje od mnoha jiných druhů rostlin.

Mountain Daisy

Jak pěstovat horskou Mountain Daisy?

1. Příprava půdy: vyberte vhodnou půdu. Celmisia semicordata preferuje dobře propustnou, odvodněnou půdu. Pro zajištění dobré drenáže můžete připravit půdní směs z rašeliny, písku a zahradní zeminy.

2. Sazenice: připravenou zeminou naplňte nádoby nebo květináče. Semena jemně rozprostřete po povrchu půdy. Semena nevysévejte příliš hluboko, protože ke klíčení potřebují světlo.

3. Zavlažování: půdu jemně zavlažujte postřikovačem. Pamatujte, že nadměrné zalévání může vést k hnilobě semen, proto udržujte půdu jen mírně vlhkou.

4. Růst a péče: dbejte na to, aby byly květináče se semeny umístěny na světlém místě, ale chráněny před přímým slunečním zářením. Optimální teplota pro klíčení by se měla pohybovat kolem 15-20 °C.

5. Přesazování: jakmile jsou sazenice dostatečně velké a už mají několik listů, můžete je přesadit do větších nádob s půdou podobnou té, která byla použita při výsevu.

6. Výsadba ven: když jsou sazenice dostatečně silné, lze je vysadit ven. Vyberte slunné až polostinné stanoviště, které napodobuje podmínky, v nichž Mountain Daisy přirozeně roste.

Parametry a specifikace

DruhMountain Daisy - sedmikráska
Druh exotických rostlinOkrasné
Výška vzrůstuKeře
PěstováníVe stínu, Venku, Na slunci
Vhodné proZačátečníky
Od A do ZM

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-